Aika rento oli eilinen päivä. Nukuin pitkään ja sen lisäksi vielä kahdet päiväunetkin. Kuulostaa laiskalta. Ja sitä se myös oli. Tosin nukkumisen lisäksi käytiin mökillä hakemassa uikkareita, jotka eivät olleetkaan mökillä vaan kotona. Tuli siis ajeltua. Mutta kaikkein reippain teko oli se, että melkein koko päivän virkkasin ranne harmaana kesäkassia. Eikä se ole vielä edes puolivälissä. Aika hidasta puuhaa. Joten ei taida valmistua täksi kesäksi :O)

Tänään sitten käytiin äidin ja Markon kanssa hoitelemassa perikunnan asioita. Siirrettiin puhelinosakkeita mun ja veljen nimiin ja traktori veljen nimiin ja sitten myös jotain pankkijuttuja. Kimmo oli meidän mukana ja mun oli ihan pakko sanoa sille pankin tädille, että meillä on matkassa oma turvamies. Tätiä vähän hymyilytti.

Mitäs muuta. Keittelin purkillisen lakkahilloa ja Arja kävi kyselemässä kissanhoito-ohjeita. Siivottu on ja pakattu matkalaukkua ja tietysti pesty pyykkiä ja kuivattu sitä myös :D Ja vihdoin sain tehtyä valmiiksi toisetkin villaiset vaippahousut, joten voin esitellä niitä vähän nyt. Nuo vihreäthän ovat olleet valmiina jo jonkin aikaa.

IMG_6598.jpg picture by pupupossu

Molemmat on neulottu Pirtin kehräämön kaksinkertaisella hahtuvalla. Vihreisiin meni hahtuvaa vajaa 50 g ja ne on neulottu puikoilla no 5. Ruskeiden kulutus oli myös vähän auki 50 g ja puikot no 4. Eli ei kulutus juuri puikkojen koon myötä muuttunut. Vihreät on pehmeämmät tietenkin kun ne on tehty suuremmilla puikoilla, mutta ihan hyviltä kummatkin vaikuttavat. Näihin olen oikein tyytyväinen. Ei ole mitään kokoa jätti kuten nämä ensimmäiset. Kaikki housut olen neulonut samalla Ottobren ohjeella.

Nyt kun olen tehnyt noita pienempiä villahousuja Pirtin kehräämön hahtuvalla ja kolmet eri puikot ovat olleet käytössä (no 4, 5 ja 6), niin eniten pidin vitosen puikoista - tuli kaikkein sopivimman kokoiset ja tuntuiset housut. Lankana parasta neuloa oli ruskea hahtuva. Ehkä siksi kun sitä ei ole käsitelty ja siksi se oli rasvaisinta. Mutta myös siksi, että se ei katkennut kertaakaan silmukoita luodessa eikä neuloessa. Vihreä lanka sen sijaan katkeili yhtenään. Vai liekö se niin, että vasta ruskeita tehdessä opin oikean neulomistekniikan. Seuraavia tehdessä sekin varmaan selviää.

IMG_6600.jpg picture by pupupossu

Alma valitsi parhaiksi housuiksi ruskeat. Liekö tässäkin syynä se villan rasvaisuus ja aito lampaan tuoksu.