Eilinen oli todellinen käsityöpäivä. Toivo haettiin hoitoon jo aamusta. Minä ompelin koko päivän. Päivän tuloksista myöhemmin, sillä kaikki on vielä viimeistelyä vaille. Ja tietysti sitä kuvaamista.

Viimeistelyt olisivat ehkä valmistuneet jo eilen, mutta nauhat ja kirjontalangat ovat jossain kadoksissa. Työhuoneen kuvasta voi päätellä, miksi en ryhtynyt etsimäänkään niitä. Kuvanäkymän lisäksi oikealla olevan kaapin takana on kuution kokoinen epämääräinen kasa tavaraa ja tarviketta. Olisi ehkä aihetta jo siivota.

kaaos.jpg picture by pupupossu

Käsityöpäivä jatkui vielä illalla Nastolan Näppärien pikkujouluilla paikallisella ABC:llä. Eli käsityötapaaminen hyvässä seurassa. Hiukan sain edistymään joululahjaa ja sen lisäksi yritin opetella neulakinnastekniikkaa. Olen joskus ikuisuuksia sitten tehnyt yhdet neulakintaat kokoa vauva, mutta ei enää mitään muistikuvaa miten moinen tapahtuu. Hyvästä opastuksesta huolimatta ei meinannut oikein sujua. Mutta kun se vaan on niin vaikeaa. Toisaalta turha kiukutella, sillä ei niin lyhyessä ajassa voikaan onnistua heti. Tarkoitus on kuitenkin jonain vuonna saada hattu tehtyä tuolla tekniikalla. Harjoitellaan.

Pikkujoulukuusi koristeltiin juhlan kunniaksi. 

pikkujoulukuusi.jpg picture by pupupossu

Ja tietty perinteiset pikkujoululahjat oli jaossa. Olen ollut ilmeisen kiltti, sillä minun paketti sisälsi 300 g viron villaa ja niin kauniin väristä. Ruskeapunainenroosa. Tykkään kovasti. Kiitos pikkujoulupukille. Taitaa olla elämäni paras pikkujoululahja, enkä oikein vieläkään meinaa uskoa, että sain tämän. Yleensä kun onnistun aina valkkaamaan sieltä säkin pohjalta jonkun tylsän turhakkeen. Tällä kertaa sellaisia ei tainnut olla edes jaossa, sillä lahjan piti olla käsityöaiheinen. Joten jotain hyvää sieltä olisi varmasti tullut, vaikka tämä oli kyllä parasta <3 

pikkujoululahja.jpg picture by pupupossu

Keskiviikkona käytiin Toivon serkuilla kylässä ja lainattiin samalla vauvan turvakaukalo. Eli se viimeinen puuttuva osa vauvantarvikkeista. Enää puuttuu vauva. Se saisi jo tulla. Ensi viikko sopisi hyvin. Tai seuraava. Tämä menee tietysti sen pari viikkoa yli lasketusta eli tammikuun loppuun. Ei sinne jaksaisi enää odottaa.

Toivo sai myös serkkunsa vanhan toppatakin ensi talveksi ja pari paketillista vaippoja. En kyllä oikein ymmärrä miksi oikein otin ne vaipat. Ahneusko iski. Meillä kun opetellaan kuivaksi ja vaippojen käyttö on ollut vähäisempää. Tai kyllä niitä vielä käytössä on, mutta välillä ei päivällä kastu kuin yksi vaippa. Enkä osaa noista kertakäyttöisistä edes sanoa, onko ne märkiä vai ei.

Vauvan turvakaukalo on ollut jo käytössä. Vaikka se vauva puuttuukin.

IMG_0510.jpg picture by pupupossu

Tänään korjattiin yhteisellä sopimuksella Toivon kanssa kaikki pienet eläimet koriin ja laitettiin kaappiin. Minulla meinaa joskus mennä noihin elukoihin hermo. Ainakin silloin kun sellaisen päälle kävelee. Nyt korin saa leikkiin vasta kun muut lelut on korjattu pois. Näin meillä on menetelty myös Dublojen, palapelien ja kynien kanssa. Ja hyvin toimii.

kaikkielukat.jpg picture by pupupossu

Illalla on vuorossa miehen työpaikan pikkujoulut. Minun ja Toivon suunnitelmissa on pop cornien tekoa ja lukemista.