Sunnuntaina tehtiin pihatöitä ihan koko päivä. Eilen aamullakin lapioin Toivon kanssa ennen kuin lähdettiin Ilmarille kylään. Tänään olimme taas lapion varressa aamusta heti useamman tunnin. Kohta pitää lähteä pankkiin äidin asioita hoitamaan, mutta sen jälkeen taas pihalle. Nyt on puutarhapuuhat vieneet voiton kaikesta muusta tekemisestä.

Sunnuntaina siivottiin yksi kompostikasa ja siistittiin sen ympärillä kasvavia tuoksuvattuja. Ne ovat kyllä hyvä näkösuoja kompostikasalle. Ei häiritse kompostin ulkonäkö kuin naapuria. Nyt siistitty kasa on suurimmaksi osaksi tammen ja vaahteran lehtiä. Ilokseni totesin, että jopa tammen lehdet olivat maatuneet hyväksi mullaksi ja sitä multaa kuskattiin heti käyttöön. Aloitin sittenkin kaivamaan nurmikkoa pois yhden istutusalueen edestä. Tarkoitus on jakaa siinä olevia angervoja laajemmalle alueelle. Samalla alueen muoto muuttuu järkevämmäksi ruohonleikkuuta ajatellen. Laattapolkua jatkan hiukan ja ostan siihen ehkä myös muutaman ruusun lisää. Kuunliljaa haluaisin tuohon altaan reunalle - pitää jakaa joku puska. Ei siihen montaa tarvitse.

lammikkojamultaa.jpg picture by pupupossu

Toinen iloinen asia oli se, että löydettiin pihasammakko sittenkin yhdestä pikkulammikosta. Siellä se on jo useamman kesän asustanut, mutta tänä vuonna sitä ei ole vielä näkynyt, ennen kuin sunnuntaina. Ja yksi pikkusammakko myös. Sammakon olemassaolo täytyy nyt käydä tarkastamassa joka päivä.

sammakonlammikko.jpg picture by pupupossu

Kolmas ja ehkä kaikkein iloisin asia: romukasa haettiin pihasta ja tänään tuli iso kasa multaa tilalle. Kahden ison kuorma-auton käynti pihalla on ollut aika kova juttu. Minua kiinnosti lähinnä kuitenkin vain se multa.

IMG_8513.jpg picture by pupupossu

Aloitin heti multakuorman saavuttua siistimään salaojaremontin jälkiä. Leikkasin vaurioituneita oksia, harasin savikökköjä ja sammalmättäitä pois. Ja levitin hiukan multaa. Varsinainen mullan lapioiminen ja kärrääminen on sovittu miehen tehtäväksi, mutta ihan vähän oli pakko aloittaa. Kuorma-auto ei ollut ehtinyt ajaa edes pihasta vielä pois kun yksi mies oli jo multakasaa lapioimassa.

IMG_8566.jpg picture by pupupossu

IMG_8568.jpg picture by pupupossu

Nyt olen niin innoissani, että haluaisin olla vain pihalla. Mutta on kuitenkin tuo yksi pieni tuossa ruokittava välillä ja annettava sen nukkua päiväunetkin. Hyvä niin - tulee itsekin pidettyä taukoa. Mutta iltapäivällä lapiot pääsevät taas töihin :)