Jo marraskuun alussa valmistui neulehuppari, jonka kuvaaminen oli aivan ylivoimaista. Nyt se on huonosti kuvattu, mutta haluan sen tänne laittaa, ettei unohdu. Kun sitä kameraa ei vain ikinä muista ottaa mukaan kun lähtee ulos.

Neulehuppari

Lanka: Novita Isoveli. Kulutus 840 g.

Puikot no 6.

Ohje: Vogue Knitting Fall 2008.

Kolme vuotta meni miettiessä, että koskahan tekisin. Ja sitten kun aloitin, valmista tuli viikossa. Olisi siis kannattanut tehdä jo silloin. Tosin nyt oli aikaa aivan eri tavalla ja kolme vuotta sitten aloitettu saattaisi olla vieläkin kesken.

Lankavalinta ei osunut ihan kohdilleen. Ei neuletiheys eikä väri. Mutta kun tuo oli miltei ainoa sopiva lanka omissa varastoissa, niin siihen olin tyytyminen. Tosin siinä vaiheessa kun olin jo neulonut kainaloihin saakka, muistin paremman värisen langan, jolla olisi kaksinkertaisena saatu oikea tiheys eikä olisi tarvinnut niin paljon soveltaa kuin nyt. Mutta koska olin jo kertaalleen neuleen purkanut sieltä kainaloista, ei toinen purkamiskerta oikein huvittanut.

Palmikot näyttävät melko epätasaisilta, sillä en kostuttanut enkä pingottanut. Koska tämä on väristä huolimatta aika kovassa käytössä, pesen sen varmasti jo talvella eli pingoitus silloin vasta. Ehkä tänäkään talvena en tarvitse oikeaa talvitakkia.

Päivän askartelu on viirinauha. Vanhan kirjan sivuista leikattu kolmiot, joiden reunoja väritetty vahaliiduilla. Koristeeksi kiiltokuvia ja viirit liimattu naruun.