Eilinen päivä meni aivan kaikkeen muuhun kuin mitä olin alun perin suunnitellut. Oli tarkoitus huovuttaa, mutta en saanut edes villoja kaivettua esille. Noora kävi päivällä meillä ja illalla sitten mentiin miehen kanssa taas vaihteeksi kodinkoneliikkeitä kiertelemään. Nyt on tarjouksia pyydetty useammasta paikasta. Kohta kai sitten riittää enää pelkät rautakauppakäynnit. Eli eilen ei mitään valmista tullut, mutta viikonloppuna jotain ja tänäänkin.

Silityslauta sai uuden hupun puuvillasta. Vanha oli jo aika rähjäisessä kunnossa.

IMG_3350.jpg

Viikonloppuna ompelin ruskeasta pellavasta hameen. Kun heitin niitä kaavoja muutama päivä sitten pois niin eihän mulle jäänyt yhtään kunnollista hameen kaavaa jäljelle. Tosin ei mulla yhtään kunnollista ollutkaan. Kaikki pois heitetyt olivat jollakin tapaa väärän kokoisia, enkä ikinä muistanut kankaita leikatessa, että oliko ne liian pieniä vai isoja. Nyt löytyi vanhasta käsityölehdestä aika yksinkertainen hameen malli, jonka kaavan tein tarkkaan mittojen mukaan. Nyt on sitten sopiva hamekaava, jota on helppo muunnella - lisätä taskuja, pituutta tai lyhentää tai mitä mieleen pälkähtää.

Kuva ei kummoinen ole. Hame on tuo, joka roikkuu henkarin välipuulla. Se voisi kuvasta päätellen olla vaikka vain kangaspalakin :)

IMG_3399.jpg

Kuvan liivihameen tein tänään aamulla. Tässäkin materiaalina on pellava. Kankaan olen värjännyt jo joskus pari vuotta sitten reaktiiviväreillä, mutta se on vain odottanut sopivaa hetkeä ompeluun, joka oli tänään.

IMG_3387.jpg

Mekon napit on valmistettu liekopuusta. Ne ostin jonain vuonna kun kävin kevätretkellä Leivonmäen suolla. Liekopuusta on kerrottu täällä. Samasta linkistä löytyy Leivonmäen suosta muutakin juttua.

Värjätystä harsopellavasta tein myös useamman huivin. Olin leikannut kankaat ennen värjäämistä ehkä vähän hölmösti, koska ihan kaikista huiveista ei tullut niin pitkiä kuin olisin halunnut. No, ylttyy ne kuitenkin kaulan ympärille ja solmuun ihan hyvin.

IMG_3390.jpg

Näiden lisäksi ompelin eteisen tuolin päälle pehmusteen, mutta se kyllä epäonnistui täydellisesti. Siitä tuli aivan liian pieni ja muutenkin huono. Kai se täytyy heittää pois, en jaksa millään ryhtyä ratkomaan sitä. Eikä noilla pienillä kankaankappaleilla juuri käyttöä olisikaan. Onneksi kangas oli edullista, eikä värikään ollut ihan sitä mitä olisin halunnut. Ei harmita niin paljon. Vähän tietysti.

IMG_3404.jpg

Neuletakin valmistuminen lähipäivinä alkaa näyttää myös todelliselta. Aamulla sain toisenkin hihan valmiiksi ja enköhän illalla ehdi aloittamaan huppua. Jännää.

Seuraavaksi on vuorossa pieni lenkki. Pakkasta on, mutta kävelemän menen koska nyt on jäänyt jo kaksi päivää väliin, eikä tämä kunto kohene koneen ääressä istumalla. Ompelukoneen tai tietokoneen :O)