Joulukortit

11287845436_a17ef08642.jpg

Tämän vuoden joulukorttiaskartelu onkin ollut melkoista askartelua. Tähden leikkasin jo lokakuussa, koska tein niitä samalla Toivon synttäreille askartelutarpeiksi. Kuvittelin, että nyt menee hyvin kun olen ajoissa liikkeellä. Sitten hankin lapsille tarrat, että pääsevät liimaamaan niitä kortteihin. Noin 50 korttia leikkaamalla, liimaamalla, näpertämällä ja piirtämällä on lapsille aivan liikaa - kuten on myös minulle. Ajattelin, että tarrat on helppo nakki. Tähdet jaettiin ja tarroja liimailtiin yhtenä iltana. Toivo liimasi omansa ripeästi ja nopeasti, Tyynellä kesti. Ja kesti jopa niin kauan, että kyllästyi. Ja se, että Tyyne kyllästyy tarrojen liimaamiseen on ison huutomerkin paikka. Mutta koska kummallakin oli se sama määrä tähtiä tehtävänä, ei Tyyne suostunut antamaan Toivolle loppuja tähtiä koristeltavaksi. Monta monta iltaa meni, kunnes Tyynen osuus oli valmis. Ja sitten hups. Huomasin, että korteille varatut kirjekuoret ovat aivan liian pieniä. Muutaman kirjekuoriseikkailun, postimerkkisekoilun ja etenkin puuttuvien osoitteiden metsästämisen ja löytämättömyyden jälkeen on kortit vihdoinkin tänään saatu postiin. Tänä vuonna kortitta jäivät kaikki, kenen osoitetta en löytänyt. Ensi vuonna kortit tehdään alusta loppuun jo lokakuussa ja ne puuttuvat osoitteet etsitään hyvissä ajoin. Ideakin kortteihin olisi jo valmiina.

Tämän virallisen joulukortin lisäksi Toivo askarteli tonttukortteja ystävilleen. Toivo teki myös hamahelmikuvioita lahjoiksi. Niitä on vielä osa valmistuksessa, mutta eiköhän nekin tänään valmistu. Noiden silittäminen ei aina suju ihan kympillä. Osa on ihan hyviä, mutta osa tuli taas silitettyä liian kuumalla. Ei ne sentään ihan hurjan pahasti käpertyneet. Kuvassa näkyy olevan pari Tyynenkin hamahelmityötä.

Lasten kanssa on kyllä tosi kiva askarrella. Toivolla riittää ideoita ja ajatuksia mitä tehdään. Ja innostusta ihan hurjasti. Viimeisessä Strömssössä oli kivoja ideoita lasten kanssa askarteluun. Ainakin niitä mustekaloja voitaisi tehdä vielä ennen joulua. Ja ehkä maalata käpyjäkin.

11287844896_195c456abb.jpg

11287846006_da85d5670c.jpg

11287846456_f3398e30f5.jpg