Tänään se aukesi - ensimmäinen luukku. Ja voi mitä mähinää oli aamulla noiden kalentereiden kanssa. Piimämukikin putosi kolme kertaa lattialle, joista viimeiset kaatuivat matolle. Noh. Herättiin vähän turhan aikaisin tänään ja väsymyksen piikkiin voi laittaa aika monta sattumusta.

Sain kyydin terveyskeskukseen verikokeeseen ja siellä piti odottaa, kun olivat puolisen tuntia aikataulusta jäljessä. Oli hermostuttavaa kun tiesi, kuinka väsyneitä lapset ovat tai ainakin Toivo. Päivä ei alkanut parhaiten, vaikka  aamussa taisi kuitenkin olla enemmän hyvää. Tyyne kakkasi pottaan ja se oli niin tärkeä asia, että siitä piti soittaa isälle ja kummankin kertoa sama asia vuorotellen ainakin pariin kertaan. Ja tietysti myös joulukalenteriasia. Meillä ei usein soitella - vain silloin kun on tärkeää kerrottavaa.

Parasta oli kuitenkin se, kun melkein koko aamun kiukutellut Toivo tuli ulkovaatteita pukiessa halaamaan ja sanoi: Sinä olet hyvä äiti ja minä tykkään sinusta tosi tosi paljon. Ihan niin paljon, että ihan rakastan.  

Nyt lapset ovat hoidossa ja minä avasin eilen postissa tulleen paketin. Sisustus Wanha Aliina oli se putiikki, missä sormi teki klik klik. Siellä oli vaikka mitä ihanaa. Vaaka oli se mitä minä juuri kovasti tarvitsin. Ja ehkä vähän muutakin.

***

Ekan luukun askartelu on kummilusikoista tehty taulu. Idean nappasin ystävältä. Ikeasta ostetun kehyksen pohjalle on liimattu pala vanhaa tyynyliinaa. Pohjapahviin tein reiät ja pujotin niistä ohuen rautalangan, millä kiinnitin lusikat. Jokainen lusikka on kiinnitetty yhdellä rautalangalla. Rautalangan päät on teipattu taakse kiinni, jotta lusikat pysyvät suorassa.