Eilen oli vuoden odotetuin työpäivä eli se viimeinen päivä ennen kesälomaa. Nyt on neljän viikon loma edessä. Vähän ehkä haikein mielin jäin lomalle, kun en tiedä menenkö enää takaisin. Siis pitkään aikaan. Kolme viikkoa olisi loman jälkeen vielä töitä ennen mammalomaa, mutta en tiedä. Nyt jo on olo välillä aika vaikea: ahdistaa keuhkoista, hengästyttää, painaa vatsaa, ei jaksa istua, ei jaksa kävellä, supistelee ja kaikkea. Tätä on nyt ollut ehkä viikon verran. Eikä kai helpommaksi muutu kun vatsa kasvaa.

Tänään on ollut kyllä tosi kiva ja rauhallinen päivä pitkästä aikaa. Sai nukkua, ei ollut aamulla kiire mihinkään, ei ollut pakko tehdä mitään ja sai nukkua päiväunet silloin kun väsytti :O) Täytyy myöntää, että vaikka en ole helposti stressaantuvaa tyyppiä, niin kyllä nuo hääjuhlavalmistelut ja keittiöremontin yhtäaikaisuus ehkä hiukan painoivat mieltä. Nyt kun kaikki on ohi ja saa puuhailla ja järjestellä omalla ajallaan pikku hiljaa niin mieli on kepeä.

Viime viikko oli tietysti pitkä kun tätä loman alkua odotin kovasti. Joka päivä oli kuitenkin jotain menoa töiden jälkeen, joten se helpotti odotuksen tuskaa. Meillä on ollut tällä viikolla paljon hankintoja ja isoja hankintoja ja rahaa on mennyt. Mutta nyt on moni asia kunnossa.

Maanantaina ostettiin uusi pesukone ja kuivausrumpu.

Lomapesukone.jpg picture by pupupossu

Äsken laitettiin ekat pyykit pyörimään ja tuntui ihan juhlalta. Uuteen koneeseen mahtuu puolet enemmän pyykkiä kuin vanhaan.

Lomapesukone2.jpg picture by pupupossu

Tiistaina käytiin mammavaateostoksilla. Vai oliko nämä päivät päinvastoin? Sama se. Nyt on kuitenkin hankittu yhdet housut, yksi hame ja yksi pusero lisää. Antaa vatsan kasvaa - nyt pitäisi mahtua.

Keskiviikkona käytiin ostamassa häälahjarahoilla pienkodinkoneita: leivänpaahdin, vedenkeitin ja tehosekoitin. Nyt on iso läjä käyttöohjeita luettavana kun on melkein kaikki keittiön kodinkoneet menneet uusiksi. Ja tuo pesukone myös. Vain kahvinkeitin on vanha. Mutta sitä ei vaihdeta. Ennen kuin on pakko.

Torstaina oli puolestaan perhevalmennus ja se ilta meni siinä. Illalla leivoin suklaapiirakkaa vietäväksi töihin iltapäiväkahville loman alkamisen kunniaksi.

Perjantaina kävin sitten taas ostoksilla kun lähdin töistä hiukan normaalia aikaisemmin. Ostin pari Villeroy & Boch -lautasta hajonneiden tilalle, pari Victorinoxin pikkuveistä, leikkulaudan, leipälaatikon ja pari kerää Tenneseetä ET-laukkua varten. Musta siitä näyttää sitten tulevan. Yllätys.

Lomaleiplaatikko.jpg picture by pupupossu

Nyt kun keittiö on uusi niin tulee sitten uusittua sinne kaikenlaista muutakin. Minkäänlaista leipälaatikkoa meillä ei ole aikaisemmin edes ollut. Vanhat veitset ovat surkeita - paitsi ne aikaisemmin ostetut Victorinoxit. Ja leikkuulaudat pieniä. Paljon muutakin pitäisi vielä vaihtaa: purkinavaaja on tylsä - ollut sitä jo monta vuotta, samoin pullasudit on kamalassa kunnossa ja muutama vatkauskulho. Vähän kuin ensimmäistä kotia perustaisi kun uusii näitäkin. Tosin monet keittiötarvikkeista on meillä yli 20 vuotta vanhoja ja kyllä sen käytön täytyy jo näkyäkin.

Ai niin. Ostin myös yhden bodyn. En itselle :O)

Lomaraitabody.jpg picture by pupupossu

Lomanaloitusilta meni ihan nukkuessa. Haettiin pitsat, syötiin ne ja ainakin minä nukahdin sohvalle, josta siirryin jo puoli ysiltä sänkyyn unille. Melko railakas loman aloitus.

Tänään mentiin Lahden kauppatorille aamukahville. Oli tosi kivaa käydä siellä pitkästä aikaa. Ostettiin pakkaseen mustikoita ja reilu puoli kiloa lakkojakin. Sitten kirpputorilla tehtiin vähän löytöjä.

Lomakirppisostot.jpg picture by pupupossu

Muutama vaate vauvalle muutamalla eurolla ja no 5 bambupuikot 50 sentillä. Ei ollut kallista. Löydettiin vielä yhdeltä toiselta kirpputorilta liinavaatekaappi pukuhuoneeseen, joten tuli paljon hyviä löytöjä. Kaappi haetaan kotiin vasta maanantaina, kun ei ollut peräkärryjä mukana.

Ja vielä yksi ostos. Viimeisin Novita. Siinä oli mun mielestä muutamia kivoja malleja. Sellaisia mulle sopivia. Ainakin se kassi on pakko tehdä. Vähän hipelöin sitä uutta Mambo-lankaa, mutta vielä maltoin mieleni. Kun noita keskeneräisiä on jo ja haluaisin valmiiksi ainakin kaksi niistä ennen kuin aloitan uutta.

Vielä haluan esitellä pari juttua mitä sain työkavereilta ennen lomalle jäämistä. Merja oli ostanut vauvalle ihanan brodyyrityynyliinan ja pupuhelistimen. Harmitti vaan se, kun olin jo itse kerennyt tuon samaisen helistimen ostaa. En tosin raaskinut sitä Merjalle sanoa. Vien sen itse ostaman yhdelle puolitutulle, joka sai juuri pari viikkoa sitten vauvan ja pidän tuon lahjan itselläni. Tai siis vauva pitää sen :O)

LomaMerjanlahjat.jpg picture by pupupossu

Toinen lahja tuli Mekulta ja Helyltä. Ihana vanha valkokirjottu myssy. Käsin kirjottu siis. Tämä on varmasti yksi niistä vauvan tarvikkeista mitä ei sitten vauvan kasvaessa myydä eteenpäin.

Lomavauvanmyssy.jpg picture by pupupossu

Melkoinen materiaalipläjäys oli tämä. Mutta suuri osa oli pakollisia hankintoja: pesukone kun vanha hajosi, vauvalle vaatteita kun se kerran on tulossa, langat, puikot ja Novita - näitähän ilman ei tule toimeen :D Onneksi tässä pääsee itsekin antamaan jotain kun tänään on yhden ystävän tupaantuliaiset. Poikamies muutti omakotitaloon. Kaikki vievät sinne kuitenkin viinaa. Me viedään puntti tulitikkuja ja palovaroitin.  Mies varmaan jää sinne juhlimaan, mutta minä ajattelin vain käväistä ja tulla illaksi kotiin neulomaan. Jotta pääsen kohta ostamaan sitä Mamboa :O)