Ihana ystävä otti Toivon ja Tyynen viime lauantaina hoiviinsa ja me päästiin miehen kanssa laittamaan etupihan laatoitus kuntoon. Sää oli just sopiva tuohon työhön, ei ihan paistanut ja vain yksi pieni sadekuuro osui kohdalle. Ja sekin silloin kun oltiin kahvitauolla.

Vähän jäi viimeistelyhommia viikolle, mutta nyt näyttää hyvältä. Vielä kun saa jossain vaiheessa tuohon pihatien luiskaan ja parkkipaikalle sorakuorman, niin kyllä meille kehtaa pyytää kylään ketä vaan.

almauudellalaatoituksella.jpg

Viime syksynä tehtiin jo pohjatöitä eli levitettiin suodatinkangas ja hiekka. Ja tuotiin laatat siihen päälle. Helpotti nyt työtä kummasti. Eihän tuo väliaikaslaatoitus mitenkään silmiä hivellyt, mutta parempi sekin kuin pelkkä hiekka. Joka olisi täynnä kissanpissakuoppia. Siis niiltä osin, mitä olisi jäljellä sen jälkeen kun Toivo olisi hiekan lapioinnut muualle.

oliennen.jpg

Laatoituksen alta vedettiin sähköjohto pihavalaisinta varten. Kolme tolppaa etupihalta löytyy ja ne on tarkoitus uusia + laittaa yksi lisää.

ojajohdolle.jpg

Kaikki laatat on kierrätetty omasta puutarhasta. Betonilaatoista oli terassi takapihalla ja pesubetonilaatat muodostivat polun rappusilta. Ne riittivät juuri tähän eikä tarvinnut ostaa uusia.

Meidän etupihalla oli yhdeksän vuotta sitten eli silloin kun muutimme, noista pesubetonilaatoista polku, orapihlaja-aita ja puoliksi kuivunut hopeakuusi. Ja tietysti voikukkien valloittama nurmikko. Noista on jäljellä enää muistot sekä laatat ja nekin eri tavalla laitettuna kuin alunperin. Tai löytyihän sieltä heinän seasta pihan ainoa perenna - pioni. Senkin olen säästänyt.

Tykkään tästä oman käden jäljestä kyllä paljon enemmän kuin siitä alkuperäisestä.

uusilaatoitus.jpg

kuvaajamukanakuvassa.jpg

Pajon on parissa päivässä auennut kukkia. Alppikärhöt, tillipioni, ne odotetut tulppaanit ja höyhenpensaassakin on yksi kukka. Punalehtisestä lännenheisiangervosta löytyi yksi puoliksi vihreä lehti. Toivottavasti koko pensas ei viherry.

punainenlehti.jpg

valkoinen.jpg picture by pupupossu

velho.jpg

tillipioni.jpg

tulppaanitjakivet.jpg