Ooh…kiitos onnitteluista :) Ja OOH...kiitos niille, jotka sanoivat sen kolmikymppisjutun :D Olen aina ollut nuoren näköinen ja kai tuo henkinenkin ikä on ollut alhaisempi ;) Enää sitä ei niin ajattele, mutta nuorena se otti päähän. Oli ihan turha kuvitella alaikäisenä, että menisi baariin tai ostaisi kaupasta pussikaljaa. Onneksi säpäkkää sai silloin ostaa 16-vuotiaat. Ja onneksi oli niitä kavereita, jotka haki sitä kaljaa. Niin ja henkkareita täytyi pitää mukana baariin mennessä johonkin kolmenkympin yläpuolelle. Enää ei tarvitse. No, en käy kyllä  baareissakaan. Enkä edes polta.

Eilen oltiin Toivon kanssa perhekerhon kevätretkellä Korkeasaaressa. Kahdestaan kierreltiin siellä ja oli kyllä oikein kiva päivä. Jännittävää oli jo se bussilla meneminen. Toivo on matkustanut paljon bussissa, mutta aina vaunuissa tai liinassa ja kahta kertaa lukuun ottamatta nukkunut ne matkat. Nyt se sai istua siinä penkillä aivan kuin aikuiset ja se taisi olla kovin mieleistä. Menomatkalla leikkiä riitti kenkälusikan ja tyhjän rusinapaketin kanssa. Viimeisen vartin ajaksi Toivo halusi syliin, mutta istui siinäkin kiltisti. Kotimatkan sitten nukkui kokonaan.

IMG_7390.jpg picture by pupupossu

Toivo oli kovasti kiinnostunut kaikista näkemistään eläimistä. Jokaista katsottiin pitkään, osoiteltiin ja ihmeteltiin. Sehän se oli päivän tarkoituskin. Kaikkein kiinnostavin ja pisimpään katsottu näky oli kuitenkin tämä.

IMG_7376.jpg picture by pupupossu

Eläimistä kiinnostavampia oli selvästi riikinkukot, hanhet, lokit ja varpuset eli kaikki vapaana liikkuvat. Etenkin riikinkukkojen tappelu ja huutelu nauratti. Ja se riikinkukkonaaras, joka tuli kahvilassa Toivon tuolin alle.

IMG_7388.jpg picture by pupupossu

IMG_7375.jpg picture by pupupossu

IMG_7397.jpg picture by pupupossu

IMG_7412.jpg picture by pupupossu

Tällä viikolla meillä saattaa olla edessä vielä toinenkin eläintarhareissu. Orimattilan Kotieläinpuiston vieressä järjestetään viikonloppuna Rompemarkkinat ja siellä ollaan käyty melkein joka vuosi. Minua ei ne auton osat ja autot kiinnosta, mutta lampaat ja lehmät kyllä.

Eilen sain bussissa neulotua mennen tullen. Aloitin Toivolle villahousuja, jotka ovat jo viittä vaille valmiit. Olen pian kaksi viikkoa - muutamaa iltaa lukuun ottamatta - neulonut komeoikeinkolmenurin villatakkia harmaanruskeasta langasta. Se maistuu niin puulta. Jopa mustien villahousujen neulominen tuon jälkeen tuntui juhlalta.