Piti avata netti vain siksi, että lataan kuvia valmiiksi huomista blogipäivitystä varten. No, kone lataa taas niin hitaasti, että ehdin päivittää samalla. Tai katsotaan. Olen jo koneen aukaisemisen jälkeen laittanut kolme kertaa irti kiskotut telaketjut takaisin kaivinkoneeseen sekä puskutraktoriin.

Ollaan oltu koko viikko kotona ja unirytmit ja nukahtamisajat ovat palautueet. Huomenna kokeillaan urheasti kaupungille lähtemistä. Jollakin kirpputorilla ajattelin käydä ja kirjastossa hakemassa matkaoppaita. Vaikka kotona ollaan oltu, niin ei ihan koko aikaa kaksistaan sentään. Joka päivä on piipahtanut joku. Toivon kummi poikaystävänsä kanssa, miehen serkku ja ystäväni Heli, joka toi mukaan oman ystävänsä kuulemaan käyttökokemuksia ja neuvoja kestovaipoista. Ja mielellänihän minä sitä propagandaa eteenpäin julistin. Annoin pienen näytekassin, jossa oli pari vaippaa, imua, kaavoja, kankaita, villahousut, linkkivinkkejä. Oli kiva selostaa asiasta kiinnostuneelle. Ja samalla huomata, miten itsestään selviä nämä asiat jo on ja miten pihalla sitä oli kaikesta itsekin aluksi.

Noiden edellisten villahousujen valmistumisen jälkeen avautui neulomislukko ja olen niiden jälkeen aloittanut jopa neljä uutta neuletta: itselle liivi, pikku toppi, villasukat ja Toivolle villahaalari. Jotain osuutta kai on asiaan myös noilla uusilla Novitan langoilla. Purosta ostin väriä Iltanuotio. Siitä olen jo saanut toppia valmiiksi hyvän matkaa. Voi olla, että tässä heinäkuussa valmistuu vielä jotakin. Puro on kivaa neulottavaa. Mahtaa varmaan nyppyyntyä kovasti kun on niin pehmeää ja ainakin meillä nuo Huopasesta neulotut villahousut (huovuttamattomat) ovat nyppyyntyneet kovin. Toisaalta nypyt ovat reilun isoja, joten ne on helppo poistaakin.

Vai on lähikaupassakin jo uutuudet :D Täytyykin vielä käydä yksi Marjaretki-Nalle ostamassa kun jostain ihme nuukuussyystä jätin sen viimeksi kauppaan. Yhden kerän kohdalla säästäminen kyllä tuntuu nyt ajatellen aika hölmöltä.

Niin ja vielä palaan aiheeseen matonpesu. Kun kysyttiin. En ollut pesupaikalla bikinit päällä. Eräs toinen nainen oli ja häntä kyllä arvosteltiin. Minulla oli kesäinen kukkamekko ja hyvät sandaalit. Siis täysin sopimattomat tuohon hommaan. Vaikka puhtaaksi ne matot siitä huolimatta tulivat.

Mutta ne hamppuhatut. Ennen villahousujen valmistumista tein itselle ja Toivolle kesähatut. Testattu on ja päässä pysyy.

hamppuhattuminnan2.jpg picture by pupupossu

hamppuhattuminnan1.jpg picture by pupupossu

Hamppuhattu

Lanka: Lanaknits Allhemp6. 100 % hamppu. Kulutus 85 g.

Puikot no 4.

Ohje: Suuri Käsityölehti 6-7/2009 numero 12, Marikki-hattu.

Tein ensimmäisen version ihan ohjeen mukaan. Lanka ei riittänyt aivan ohjeen loppuun, mutta hatusta tuli silti valtavan suuri. Se hattu olisi suojannut helteeltä pään lisäksi myös hartiat ja puoli selkää. Ohjeen langantiheys jäi vaivaamaan. Ohjeessa taisi olla nelosen puikoilla 21 silmukkaa 10 sentille. Minä sain mahtumaan tuohon mittaan vain 17 silmukkaa. Mielestäni käsialani ei ole mitenkään löysä enää. On se ollut joskus, mutta muuttunut tiukemmaksi. Tai sitten olen vain kuvitellut niin. Purin lierin pois ja muutin ohjetta niin, että lisäyksien kohdalla tein kavennuksia ja sain tuosta enemmän pipomaisen ja sopivan. Ei ole enää mikään lerppu. Hamppu ei ole mukavinta neulottavaa, jonka tiesin jo aiemmasta kokemuksesta. Ensimmäisen hattuversion pesin ja lanka olikin toisella kerralla paljon pehmeämpää neulottavaa. Ei aivan toiveiden hellehattu, mutta lähelle menee. Hatun nappi on ostettu Lahdessa Vesijärven satamassa sijaitsevasta käsityökauppa Ulpukasta. Kannattaa poiketa, jos on sinne päin menoa.

hamppuhattutoivon1.jpg picture by pupupossu

hamppuhattutoivon2.jpg picture by pupupossu

Hamppulippis

Lanka: Lanaknits Allhemp6. 100 % hamppu. Kulutus 65 g.

Puikot no 4.

Ohje: Suuri Käsityölehti 6-7/2009 numero 13, Mössykkä-hattu. Koko 1 - 3 vuotta.

Tästä tuli sopiva heti kättelyssä. Hiukan se on vielä löysä, mutta pysyy päässä ja toivottavasti sopii Toivolle vielä ensi kesänäkin. Jonkun merkin voisin tuohon vielä laittaa, jos sopiva löytyy.

Yritettiin ottaa kuva, missä kumpikin hattu olisi hyvin näytillä. Tässä se. Näkyyhään siinä tuo väri.

hamppuhatut.jpg picture by pupupossu

Tänään ollaan kuvien ottamisen lisäksi siivottu koko päivä. Lähinnä imuroitu, mutta kun minulta se vie kovasti paljon aikaa. Imuroin lattioiden lisäksi myös pölyt muualta. Toivo sentään auttoi ja imuroi kuistin. Tuo imuri on vielä kova juttu. Leluimuri kelpaa hyvin, mutta heti kun lasken oman imurin käsistä on joku heti kimpussa.

IMG_8379.jpg picture by pupupossu

Syksyksi otin itselleni kivan harrastuksen ja liityin Salaiseen neuleystävään. Syys-joulukuussa on taas jännittäviä hetkiä käydä postilaatikolla. Ja jännittäviä hetkiä koota itse sitä kuukausittaista pakettia. Viime kerran kokemukset ovat sen verran mieluisat, että olen taas innokkaasti mukana.

sny09.jpg picture by pupupossu