Kävin viikolla kummipoikaa moikkaamassa ja pojan siskolla oli jalassa vaaleanpunaiset villasukat. Siitä muistin, että onhan mullakin sellaiset valmistuneet jo kesäkuussa. Ja toinenkin vaaleanpunainen neule eli poncho, joka valmistui jo huhtikuussa. Eikä kumpaakaan täällä esitelty. Nyt kun aattelin urakalla päivttää näitä blogeja, otettiin pikaisesti hiukan epäselvät kuvat Tyynen avustuksella ja tiedot kaivettiin muistikirjasta. Siis joo. Kirjaan ylös sellaseen pieneen ruskeaan kirjaan noita neuleita jos suinkin vain muistan ja hyvin olen tähän asti muistanut. Ainakin melkein kaiken. Siihen laitan ylös niitä, mitä teen ja mitä haluan tehdä. Piirtelen ja suunnittelen. Ravelrya olen huono käyttämään, koska toi vihko on nopeempi. Kun meillä tää kone ei ole aina pöydällä ja auki, vaan se sammutetaan ja usein vielä tungetaan kaappiinkin, joten vihko tosiaan on nopea.

Mutta tässä nämä vaaleanpunaiset neuleet.Sukat

Lanka: Opi villasukka -lanka. Kulutus 120 g.

Puikot no 3.5.

Ohje: Varren kuvio Novita sukkalehti, malli l, omat silmukkamäärät ynnä muut.

Nämä on aloitettu viime talvena ja olivat jo purkamisjonossa. Sitten innostuin kuitenkin neulomaan näitä automatkoilla kesällä, koska ei ole paljon helteitä ollut ja neulominen on onnistunut. Tuli hyvät. Opi Villasukka -lanka oli talvella hyvässä tarjouksessa Anttilassa  ja olisin tuota väriä ostanut enemmänkin, mutta se oli siltä erää loppu, enkä viitsinyt siellä kaupassa yhden langan takia jatkuvasti käydä. Ehkä sitten ensi talvena taas. Saatan ostaa vielä toisenkin kerän.Poncho

Lanka: Isoveli. Kulutus 260 g.

Puikot no 6.

Ohje: Novita.

Ponchon neulominen on ollut suunnitteilla jo useamman vuoden. Tämän mallin näin erään Novitan tädin päällä Novitan tumppurekassa viime talvena. Ohje ei ollut silloin vielä ilmestynyt, mutta oli kuulemma tulossa. Ja koska ponchotäti silloin kovasti kehui Tyyneä ja Tyynen vaatteita, oli tämä poncho ihan pakko tehdä, vaikkei kovin kummoinen olekaan.

Valmistui tosi nopeasti ja sain jopa kasteltua ja pingotettua heti neulomisen jälkeen, mutta tuon yhden ainoan lyhyen sauman ompeleminen kestikin sitten useamman kuukauden. Mutta nyt se on valmis ja odottaa talven kylmiä iltoja sohvan reunalla.Kuten kesällä yleensä ei neulominen kovin kovasti maistu. Johtuu varmaan siitä, että olen nyt parina kesänä ottanut jonkun tosi vähän motivoivan työn ja yritän saada vielä valmiiksi. Viime kesänä oli puuvillainen neule ja tänä kesänä aloitin virkkaamaan kesäpuseroa. Sen työn älysin sentään jättää kesken ja purkaa jo heti alkuunsa. Koska virkatessa minun on pakko koko ajan katsoa työtä, ei autossa siitä tule yhtään mitään. Kun pitäisi vain katsoa sitä virkkausta eikä maisemia. Sen takia päätin, etten enää ikinä aloita mitään kesävirkkausta. Ennen ensi kesää kun olen taas unohtanut tämän.

Nyt on jo useamman viikon ollut puikoilla mekko pellavalangasta. Tai tunika, koska teen niin pitkän kun lankaa riittää. Mustalla pyöröpuikolla mustaa lankaa, mutta eipä tarvitse tuijottaa neuletta.