Naulakko, josta piti ensin tulla joulukuusi.

8255684784_25b526ef53.jpg

Jossain lehdessä näin kivan paksuista oksista tehdyn vastaavanlaisen kuusen ja se näytti niin kivalta, että halusin oman. Mutta laiskuuttani en jaksanut lähteä etsimään risuja, kun kaikenlaisia käyttökelpoisia laudanpätkiä lojuu ympärillä runsain määrin.

Rakentamisesta yli jäänyt kapea laudanpätkä on sahattu noin-mitoilla sopivaksi ja maalattu kerran sutien maalilla. Olen käyttänyt viimeiseen pisaraan kaiken hyvän vesiohenteisen valkoisen Helmi-maalin ja kaappien kätköistä löytyi ainoastaan puoliksi kuivunutta liotinohenteista Empireä. Kyllähän silläkin maalaa, mutta pitää suojata vaatteet oikeasti ja kädet myös. Ja pensselin putsaaminen tärpätillä ei ole oikein mun juttu. Mutta koska olen yrittänyt tehdä näitä joulukalenterin askarteluja ota mitä kaapissa on -periaatteella, ei valkoista Helmiä käyty ostamassa. Vaikka sille kyllä olisi muutakin tarvetta.

Sitten vain vasara ja nauloja. Kappaleet kiinni toisiinsa ja melkein valmis. Olen keräillyt ruosteisia vääntyneitä nauloja (joo, tiedän, mutta on melko huokea harrastus) ja niitä laitoin tähän naulakon koukuiksi. Paksujen vääntyneiden naulojen naulaaminen olikin yllättävän työlästä - vaikken edes ottanut niitä kaikkein vääntyneempiä tähän.

Ja kuusi tästä ei tullut siksi, kun en oikein keksinyt enkä edes jaksanut miettiä miten se pysyisi pystyssä olematta viritys. Kyllähän se kaappia vasten pysyy kivasti, mutta kissat ja lapset pitävät huolta siitä, ettei sitä niin kannata laittaa. Joten kuusesta tulee naulakko oman huoneen seinälle.

8254609171_c42d79df12.jpg

8254610725_e00378c49a.jpg