Eilen oli meillä jännittävä päivä. Äiti pääsi pois terveyskeskuksesta kolmen kuukauden oleskelun jälkeen. Kotona hänellä käy kotisairaanhoito kolme kertaa päivässä ja ruokapalvelu. Ja mitä nyt muuta. Alku lähti hyvin käyntiin vaikka äiti oli eilen väsynyt ja jännittynyt. Totta kai. Niin olin minäkin. Huomenna mennään taas käymään ja viedään tuliaisiksi kurkkua ja salaattia. Niitä ei terveyskeskuksen ruokavalikoimaan kovin usein kuulunut.

Mulla on puolestaan alkanut reuma jälleen oireilemaan. Kurja juttu. Ei oikein neulomisesta ole tullut mitään kun ranne on kipeänä. Voi olla, että täksi jouluksi suunnitellut neulelahjat jäävät nyt antamatta. Kun en pysty niitä tekemään valmiiksi. Mutta annan ne sitten ensi jouluna.

Ompelukoneella olen sitten jotain tehnyt. Kuten kestovaippoja aina sopivassa raossa.

Ja nuo raidalliset koristetyynynpäälliset. Ne on kyllä ommeltu jo hyvinkin ennen vauvan syntymää, mutta en kai ole niitä täällä vielä esitellyt.

IMG_8000.jpg picture by pupupossu

Kangasta jäi ja siitä lopusta tein muutama päivä sitten vauvalle minikokoisen täkin.

IMG_7998.jpg picture by pupupossu

Puuvillakankaan väliin on ommeltu vanu. Koristeeksi applikoitu pari sydäntä ja kiinitetty nauha ja rusetti napilla. Välillä vauvalle maistuu uni tämän alla hyvin, välillä ei nukuta yhtään.

Itsellekin tekaisin pitkästä aikaa jotain. Sen imetyspuseron mikä on ollut leikattuna jo vaikka kuinka kauan. Motivaatio ompeluun tuli vasta tänään.

IMG_8035.jpg picture by pupupossu

Aitoa polyesterikangasta ostin joskus vähän reilusti yhteen mekkoon. Yli jääneestä palasta sai hienosti tuon puseron. Kaava on otettu jostain Suuresta käsityölehdestä - taisi olla viime kevään numero. Tuossa mallissa on etuosa tehty kahdesta osasta. Etupuolen alaosan yläosassa (?) on kuminauha, mikä pitää sen ylhäällä. Yläosa on sitten sellainen irrallinen liehake. Ihan ok malli. Ainoastaan tuossa alkuperäisessä mallissa oli kaula-aukko sellaista tiukkapipo-mallia. Eli niin pieni ja kireä kuin vain olla voi. Nyt kun olen tottunut noihin suuriaukkoisiin malleihin niin tuota oli ihan pakko suurentaa. Kävi muuten ahdistamaan. Eikä se suuri ole vieläkään.

Nyt vain testaamaan käytännössä.

IMG_8038.jpg picture by pupupossu