Maanantai

Lajittelin edellisviikon kirpputorimyynnistä ylijääneitä tavaroita. Pari kassillista meni hyväntekeväisyyteen, yksi laatikollinen ylijäämätavaraa pääsi varaston hyllylle odottamaan ottajaa. Saa ottaa ken haluaa. Parasta oli, että monta laatikollista tavaraa saatiin myytyä ja rahaakin tuli puolet odotettua enemmän.

Toivon kerhon aikana kävin ostoksilla Tyynen kanssa. Meille kotiutui uudet pääsiäisruohokupit ja Muumipappa koska se maksoi vain kympin.

Toivo auttoi pitkästä aikaa pyykinlajittelussa ja löysi samalla minun vaatekaapista joskus joulun jälkeen alesta ostetut Legot. Lupasin ne antaa, jos poika siivoaa ja järjestää kaikki jo olemassa olevat Legot ja kokoaa pari. Poika teki niin ja sai uudet

Tiistai

Aloitin kevätsiivouksen. Siivosin vessan ja eteisen perusteellisesti. Lajittelin talvivaatteet pois ja järjestelin saappaita. Toivo sai uudet lapaset. 30 g painavat, Nallesta ja Woolista kolmosen puikoilla neulotut.

Keskiviikko 

Jatkoin kevätsiivousta keittiössä. Pääsin helpolla koska olin sen tehnyt jo pari viikkoa sitten. Selvisin pelkällä uuden pöytäliinan ompelulla. Olisihan ikkunat voinut pestä, mutta koska niistä vielä näkee läpi, saavat odottaa. Kylvettiin lasten kanssa rairuohot ja illalla kävin vesijumpassa.

Torstai

Kerhossa askarreltiin rairuohoastiat. Koska me kylvettiin omamme jo edellispäivänä, näihin laitettiin pääsiäismunat. Kerhon jälkeen lähdin lasten kanssa narsissiostoksille. Ja päätin, etten mene enää ikinä minnekään Tyynen kanssa ilman rattaita. Ei suostunut pitämään kädestä, ei kulkemaan vierellä, eikä kävelemään. Juoksenteli ympäriinsä kaupoissa ja parkkipaikoilla ja nauroi päälle. Kenellekään ei kuitenkaan sattunut mitään, eikä mitään hajonnut. 

Narsissit laitettiin kuistille ja sen jälkeen lähdin Tyynen kanssa ilman rattaita kangasostoksille Sampsukkaan. Meni hyvin. Mutta ei ollut virikkeitä, eikä väsymystä eikä etenkään Toivoa villitsemässä.

Perjantai

Kevätsiivosin makuuhuoneen. Siinäkin selvisin aika helpolla, koska vaatekaapit ja -komerot oli jo käyty läpi joku aika sitten.

Illalla menin Lahteen Kissojen yö -käsityötapahtumaan. Oli aivan mahtava tapahtuma. Paljon tuttuja ja ystäviä, hyvää seuraa ja yllättävien henkilöiden tapaamisia. Olin aivan täpinöissäni. Ja kaiken lisäksi satuin istumaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa, koska sain ihan tosta noin vaan ilman mitään tekemättä Huopakirjan. Piti vain ojentaa käsi ja sanoa kiitos. Ilman kirjaakin ilta oli täydellinen, mutta olihan tuokin ihana yllätys.

Lauantai

Mies kävi jossain romutorilla Tampereella ja toi tuliaisiksi muutaman kyltin. Leukun ja mersun kyltit odottavat vielä sopivaa kohdetta, idän mersun merkki on jo vessan seinää koristamassa.

Kun mies harrasti, minä kevätsiivosin lasten kanssa pukuhuoneen. Laiton vähän uuteen järjestykseen ja komentelin lapsia, jotka villiintyivät täysin kun pääsivät juoksemaan alakerran pitkällä käytävällä.

Illalla kaivoin esille monen vuoden tauon jälkeen kävelysauvat ja tein hyvän lenkin. Nilkka ei ole kuntoutunut mitenkään hyväksi syksyisen leikkauksen jälkeen. Kävely on kivuliasta ja vesijumppa myös. Sauvakävely sattui myös, muttei ihan hurjasti, kunnes...

Sunnuntai

...kunnes tuli sunnuntai. Olin törkeän kipeä koko aamupäivän. Jäykkä ja etenkin nilkkaa koski. Harmitti, kun päivän suunnitelmat menivät uusiksi. Eli käytännössä en tehnyt muuta kuin katselin muiden tekemisiä. 

Askartelin sentään pari pikkujuttua. Peitin ruman tarjottimen serveteillä ja tein miehelle pitsapohjan ohjeesta taulun. En ole yli kymmeneen vuoteen tehnyt itse pitsaa, koska mies tekee, mutta ei koskaan muista pohjan ohjetta ja kysyy sitä joka kerta. Nyt on ohje kirjoitettu tauluun ja jännitettäväksi jää, oliko tämä sunnuntainen pohjan ohjeen kysyminen viimeinen kerta.

Toivon huone on tarkoitus remontoida ja remontti aloitettiin tyhjentämällä huoneesta lelut tuvan puolelle. Toivo toi itse kaikki lelunsa niin reippaaseen tahtiin, etten ehtinyt kunnolla edes huomata. Tyyne keskittyi enemmän leikkimiseen. Mieskin ehti jossain välissä poistaa listat ja maalata paneelit kertaalleen.

Koska oli palmusunnuntai meillä kävi muutama virpoja. Toivo etenkin odotti kovasti niitä tyttöjä meille, kun ne tuovat noita kivoja oksia, joista Almakin tykkää niin kovasti. Toivolle ehdotin virpomaan lähtemistä pariin otteeseen viikolla jo sillä verukkeella, että saisi itse koristella oksia, koska on innokas askartelija. Mutta joka kerta ehdotukseen tuli jyrkkä ei. Tosin pienen neuvottelun jälkeen tultiin siihen tulokseen, että ensi vuonna Toivo saattaa ehkä lähteä virpomaan, mutta vain jos niitä virpojia käy meilläkin.

Tämä viikko

Olen käynyt pitkästä aikaa Korialla neuletapaamisessa ja oli kivaa. Toinen tapaaminen oman paikkakunnan huoltoasemalla on vielä edessä. Olen käynyt veljen kanssa asioilla, ostamassa tapettia ja suuttunut tietotekniikalle. Aion tapetoida, kevätsiivota oman huoneen, käydä kylässä ja viettää pääsiäistä sekä saada vihdoinkin tällä viikolla päivitettyä tänne valmistuneita käsitöitä. Kesken on lasten kevätpipot ja lapaset ja nekin ehkä ehtivät viikolla valmistua.  

Eilen satoi lunta kymmenen senttiä ja tänään on koko aamun tullut lisää. Ja meteorologi lupasi sitä vielä huomisellekin. Siis lumitöitä on myös luvassa.

  • Tyyne. Katos nyt. Tytöt pissaa pöntöllä istualleen ja pojat pissaa näin.
  • Minen osaa pissata noin.
  • Et niin kun sinä olet tyttö. Tytöt istuu. Pojatkin istuu silloin kun ovat kakalla.
  • Aijaa.