Niitä kotiloita on siis kerätty vain. Ei syöty. Eikä niitä meillä vielä ihan hirveää määrää onneksi ole. Sateen jälkeen useita löytyy nurmikolta ja muualta helposti. Samoin kukkapenkkejä kupsutellessa aina silloin tällöin johonkin yksilöön törmää. Kotiloidenkeruuastia on yleensä aina satunnaisen kotilon löytyessä jossakin ei niin lähellä. Tähän mennessä olen hyväksikäyttänyt lapsityövoimaa ja laittanut Toivon viemään kotilon ämpäriin. Hyvin toimi siihen saakka, kunnes poika tajusi, että siellä kotilon sisällä asuu etana. Ei ole niihin sen jälkeen halunnut koskea. Loppui tältä kesältä lyhyeen se apu.

Eilen käytiin pitkästä aikaa Ilmaria katsomassa. Kuten myös samalla tietty äitiään. Kivaa oli. Toivon mielestä parasta oli Ilmarin kottikärryt, minun mielestä kaikki.

Vietiin  tuliaisiksi tiskirätti. Ja vähän muutakin, mutta vain rätti tässä kuvattu ja selitetty.

tiskirtti.jpg picture by pupupossu

Tiskirätti

Lanka: Araucania Patagonia. 100% puuvilla. Kulutus 40 g.

Puikot no 4½.

Ohje: Jostakin englanninkielisestä blogista löydetty ja blogin osoite hävinnyt. Ohje kuitenkin tässä: 29 s. Alkuun ja loppuun 3 krs o. Reunoihin ainaoikein 3 s. Ja siihen väliin 1.krs o. 2.krs n. 3.krs 2 n, 1 o 4.krs 2 o, 1 n. Ja noita neljää kerrosta toistetaan haluttu määrä.

Minua on lahjottu Marimekon kankailla ja seinäkoukuilla. Kumpaakin trikookangasta on kolme metriä eli niistä saa vaikka mitä tehtyä. Koukut päätyvät valmistuvan pihamökin seinälle puutarhatyökaluja kannattelemaan.

koukutjamarimekonkankaat.jpg picture by pupupossu

Tänään menin ensimmäistä kertaa Lahteen bussilla kummankin lapsen kanssa. Hyvin sujui, vaikka olikin tietysti sellainen mennään bussilla -bussi. Vanha rottelo, ei mikään matalalattiamalli vaan korkea ja ahdas. Rattaat sentään saatiin sinne mahtumaan ilman, että ne tukkivat koko käytävää. Nostaminen ei ollut ehkä helpointa kun Tyyne oli liinassa, mutta onnistui kuitenkin. Vein muutaman huovutustyön lähetettäväksi näyttelyyn ja onnistuneen bussimatkan kunniaksi lahjoin itseäni.

nalletalvijavati.jpg picture by pupupossu

Kerä lankaa ja piparitarjotin. Ehkä niitä pipareita ehtii säästymään joskus tarjottimelle saakka.