Melkoista auringonpaistetta on ollut alkuviikko. Eli pihalla on vietetty melko paljon aikaa. Tiistaina oli kevään viimeinen perhekerho ja Toivo päätti sen halaamalla ihan kaikkia - tätejä, äitejä, tyttöjä, poikia ja etenkin vauvoja. Se oli aika liikuttavaa.

Lapset kunnostautuvat nykyään aika paljon keskinäisellä nahistelulla. Toivo vietti puoli päivää hoidossa ja olikin kumman rauhallista. Tosin tänään ne yllättivät minut olemalla koko aamupäivän sovussa ja leikkivät yhdessä oikein kiltisti. Tosin ei aina ihan luvallisia leikkejä.

Eilen kylvin kasvimaalle Toivon kanssa porkkanaa, tilliä, kehäkukkaa, pellavaa ja pinaattia. Tänään tein hernettä varten tukikepit. Pitäisi vielä laittaa perunat itämään, hankkia tomaatti ja kesäkurpitsa niin kasvimaan istutukset olisi siinä. Raparperit ja yrit ovat jo kovasti kasvussa. Raparperista täytyy jo poistaa ensimmäisiä kukintoja.

Tänään maalasin yhden pihapenkin ihan testimielessä. Se on aikaisemmin käsitelty Osmocolorin värivahalla ja halusin kokeilla tarttuuko maali vahan päälle. Hyvin tarttui. Penkki on nyt maalattu kertaalleen ja taidan jättää sen noin, vaikka vähän alta kuultaa edellinen väri.

Pari lämmintä päivää on tehnyt sen, että narsissit aukesivat. Esikot on kukkineet jo pitkään, samoin pienet tulppaanit. Linnunpönttöä katsasti ensin sinitiaispariskunta, mutta nyt siinä näyttää asuvan kirjosieppo. Västäräkki kävelee joka päivä samaan kellonaikaan saman reitin meidän pihalla ja se päättyy altaan reunalle, josta lintu lähtee lentoon.

Pienen tuulikellon askartelin ylijäämätavarasta. Tai ei niin ylijäämä, mutta askartelulaatikon aarteista. Tuli kiva.