Nyt tulee hyvin omat maneerit esille, kun pikku papukaija toistelee usein kuulemiaan sanoja. No niin ei kai liene sieltä pahimmasta päästä, mutta kyllä nyt itsekin huomaa kuinka usein sitä tulee toisteltua.

No niin. Maanantaina kävin Reumalla. Tapasin sekä reumatologin että ortopedin. Jo tiistaina tuli epikriisit postissa. Nopeaa toimintaa. Tai sitten siellä on tosi vähän asiakkaita kun ehtivät.

Nyt raskauden aikana olen voinut hyvin. Lääkkeitä en syö ja silti ei ole särkyjä. Pieniä ongelmia on silti kaksi. Oikea nilkka on ollut kipeä ja turvonnut kohta puoli vuotta. On kuulemma jännetupintulehdus ja sain pari kortisonipiikkiä sekä kehotuksen levätä viikon! Lääkäri kyllä totesi sen lepäämisen olevan varmasti mahdotonta. Oikeassa oli. Lohduttavaa oli kuulla, että vaikka lepuuttaisin jalkaa viikon, ei se välttämättä tule kuntoon. Joten melkein sama on lepuutanko vai en. Ensi kerralla eli maaliskuun alussa nilkkaan tehdään ultraäänitutkimus.

Toisen ongelman näytin ortopedille eli oikean ranteen leikkauksen jäljiltä olevan kömpelyyden ja sormien tunnon aleneman. Tämän takia sain kahden viikon päähän ENMG-tutkimuksen, jossa katsotaan hermojen toimintaa. Toivottavasti se näyttäisi paranemista sillä uusi ranneleikkaus ei oikein kuulosta houkuttelevalta.

Ja jotta nilkka saisi tarvitsemansa levon, olimme heti tiistaina Toivon kanssa perhekerhon retkellä Ruuhijärven metsästysmajalla. Oli kiva retki, vaikka Toivolta meneekin hermot ihan täysin kun muut ryhtyvät laulamaan. Onneksi siellä ei laulettu kuin kaksi biisiä. Metsässä oli kiva kävellä. Ja makkara maistui nuorelle herralle. Minä tyydyin kuiviin eväsleipiin.

IMG_9769.jpg picture by pupupossu

IMG_9770.jpg picture by pupupossu

Kotimatkalla poikettiin lankakauppaan. Ostin lankoja Salaisen Neuleystävän merkeissä ja itsellekin vähän jotain. Teetee Alpakkaa ja Alpaca Silkiä. Huivit jos joskus saisin noista tehtyä.

lilatjavalkoisetlangat.jpg picture by pupupossu

Ja hyvällä omallatunnolla ostin kun olen jotain saanut valmiiksi. Tosin tämä ei ole ihan ehkä sellainen kuin olisin halunnut - tuli jotenkin tekele, mutta eiköhän se kuitenkin käyttöön tule.

pihapipo.jpg picture by pupupossu

Pihapipo

Lanka: Seitsemän Veljestä (75% villa, 25% polyamidi) ja Karaoke (50% silkki, 50% villa). Kulutus 70 g.

Puikot no 4, koukku no 4.

Ohje: Suuri Käsityölehti 9/2007, no 10: Tytön kukkapipo 10/12 vuotiaalle.

Karaoke oli ihanan pehmeää neulottavaa ja seiskaveikkaraidat tuntuivat sen jälkeen aina aivan kamalilta. Jotenkin tuo raidallisuus teki tuosta tekeleen oloisen, mutta ei se noissa kuvissa näytäkään enää yhtään pahalta. Ja siinä on tismalleen samat värit kuin minun pihahupparissa - jonka kanssa tuota onkin tarkoitus käyttää - joten ehkä se kuitenkin on ihan hyvä pipo.

Tarve oli kunnolliselle korvat peittävälle ja hyvin päässä pysyvälle pihatyöpipolle. Pipo peittää kyllä korvat hyvin, mutta päässä pysyminen on vielä arvoitus. Pipo on iso kuvan mallin lisäksi myös minulle. Jotenkin arveluttaa, että taitaa valua silmille kumartuessa. Tänään se testataan. Bugattilla ajaessa pysyy hyvin. Ja huomatkaa kuinka hyvin pipo sopii muihin vaatteisiin: raitasukkiin, raitahousuihin ja raitapaitaan.

IMG_9795.jpg picture by pupupossu