Nuo on sitten ne Lankahamsterigrammat. Pääsin yli puolen kilon ja se on paljon se. Tänään sain aamulla valmiiksi viimeiset työt enkä enää aio hamsterigrammoja kartuttaa.

Tämä seuraava työ oli tuskainen tehdä. Siitä piti tulla pulkkaan peitto. Tai vaunuihin. Mutta se jäikin noin pieneksi eli käyttö on potkukelkkaan istuma-alunen. Enää puuttuu se potkukelkka. Tai miksei tuo käy pulkkaankin. Katsotaan nyt mihin se lopulta päätyy. Kyllä minä kuitenkin sen potkukelkan haluaisin.

Alusta1-1.jpg picture by pupupossu

Istuinalusta potkukelkkaan

Lanka: Sekalaisia keränjämiä, joista ainakin yksi oli Seitsemän veljestä. Yksi pieni lankakeränen oli niin vanhaa vuosikertaa, että muistan siitä nuorena tyttönä neuloneeni barbille puseron. Eli noin 26 vuotta sitten. Reunuksissa Gjestal Jannea. Neulottu kaksinkertaisella langalla. Kulutus 210 g.

Puikot no 5½.

Ohje: Mallineule kirjasta Punokset puikoille.

Kun aloitin tekemään tätä olin ihan varma, että nyt kuluu ihan sukkana jämälankakeriä kun teen vielä kaksinkertaisella langalla. Joo. Kyllä olisi kulunut jos vain olisin viitsinyt tehdä sen kokoisen kun ensin suunnittelin. Mutta lanka kaksinkertaisena oli niin paksua, että aivan liian pienillä puikoilla sitä oli kankea ja jäykkä tehdä. Eli meni monta iltaa, etten kajonnut koko työhön. Kun oli niin tylsä neuloa. Vaikka tuo mallikerta oli aivan ihana. Sen valitsin siksi kun se on kummaltakin puolelta samanlainen eli ei ole väliä miten päin tämän työn sinne potkukelkan istuimelle asettaa.

Alusta2.jpg picture by pupupossu

Tämä pitää vielä kastella ja muotoilla mittoihinsa. Vaikka se näyttää jo noinkin aika hauskalta.

Tämän lisäksi neuloin kolme lisäimua vaippoihin.

Hahtuvaimut-1.jpg picture by pupupossu

Hahtuvaimut

Lanka: Värilliset Pirtin kehräämön ja valkoinen Ruskovillan villahahtuvaa. Kulutus 40 g.

Puikot no 5.

Ohje: 12 silmukkaa, noin 80 kerrosta ainaoikeinneuleena.

Nämä puolestaan pääsevät tänä iltana lanoliinikylpyyn imutehon parantamiseksi.

Seuraavaksi teen jotain vähän pienemmillä puikoilla. Ehkä jatkan keskeneräistä villatakkia. Tai sitten Punokset puikoille kirjasta sitä Aura-huvia. Mietitään.

Lankahamsterikuu ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Toisaalta harmittaa kun jotain jäi tekemättä, mutta toisaalta tein enemmän kuin olin suunnitellut. Ja lankaahan en ole ostanut, mikä on jo suuri saavutus. Piti tehdä kahdet hahtuvahousut, polvisukat tai liivi itselle, lapaset miehelle ja pehmoapina. Tein yhdet hahtuvahousut ja hahtuvaimuja, kynsikäslapaset itselle, lapaset miehelle, pehmoapinan, kahdet pienet sukat SPR:lle ja istuma-alusen. Eli tyytyväinen olen. Varsinkin siihen, että sain tuon apinan tehtyä. Langanostolakkoa en voi jatkaa koska joudun tilaamaan hahtuvaa, että saan noita housuja vielä parit neulottua. Eipä niillä mikään kiire ole valmistua, mutta nyt kannattaa tehdä kun on motivaatiota.

***

Voitin Nirunarun nyörit -blogin arpajaisissa 'Virkeyttä virkkaamalla' -palkinnon. Paketti tuli postilaatikkoon jo toissapäivänä.

Arpajaisvoitto-1.jpg picture by pupupossu

Lankaa, bambuvirkkuukoukku ja suklaata nam. Kiitos kiitos paljon :O) Bambuinen virkkuukoukku oli etenkin iloinen asia. Sen kun voi ottaa lentokoneeseen mukaan. Vaikka eipä tässä juuri minnekään olla lähdössä.