Tänään sain viimeisteltyä Toivolle yöpukupussin. Etsiskelin valmista pussia kaupasta epätoivoisesti joku vuosi sitten, mutta missään en törmännyt sellaiseen. Sitten suunnittelin ompelevani. Ja jossain vaiheessa jopa huovuttavani. Mutta eipä tullut valmista. Eräästä Novitasta löytyi sitten ohje neulotulle yöpukupussille. Sitä ohjetta käytin apuna tämän tekemiseen.

pyjamapupu.jpg picture by pupupossu

Yöpukupupu

Lanka: Pää ja käpälät Ruskovillan Käsityölanka kaksinkertaisena, 50% villa/50% silkki. Housut ja osa raidoista Seitsemän veljestä kaksinkertaisena. Osa raidoista Novitan Rose Mohair kaksinkertaisena. Ja loput raidoista Gjestal Cortina, 100% villa. Kulutus  220 g.

Puikot no 6 ja 7.

Ohje: Novta Muksu Extra 2008, no 45 ollut mallina ja siitä luntattu joitakin silmukkamääriä.

Pään täytteenä 60 g langanpätkiä.

Pupun pepussa on vetoketju, josta sen pyjaman saa tuonne sisälle laitettua. Ja pyjaman lisäksi myös leluja.

Ei ollut mikään suosikkineulottava noiden pitkien ohuiden käpälien vuoksi, mutta tulos on kuitenkin omasta mielestä kiva. Ja parastahan on se, että Toivokin tykkää. Hetihän se yöpuku tuonne piti laittaa. Ja niin mukava se oli myös äsken sieltä pois kaivaa iltapesua ennen. Oli siellä jotain pikkuautojakin ja tukkeja, mutta eihän noin loistavaa tukkivarastoa kannata jättää käyttämättä.

pyjamapupu2.jpg picture by pupupossu