Vappuaattoaamupäivä oli yhtä naamiaisten odotusta. Ilmapallot ja serpentiinit puhallettiin ja siinähän se aika sentään jotenkin kului. Naamiaisten jälkeen käytiin pikaisesti Lahden torilla. Ei sinne kyllä vappuaattona kannata mennä - ei ole oikein mitään tai ketään. Ja vappupäivänä aivan liikaa kaikkea. Pitää muistaa pysytellä muualla ensi vappuna.

Vappupäivänä käytiin mökillä evästämässä ja vähän pihaa siivoamassa ja patsastelemassa. Usean vuoden hoitamattomuus alkaa jo näkyä pihassa. Jotain siellä on tehtävä ja vähän jo aloittelinkin, mutta mökiltä löytyneillä viedään-ne-mökille -pihatyökaluilla ei oikein saa muuta kuin kädet rakoille.

Mökiltä kotiin ajettaessa poikettiin yhteen metsikköön aarteenetsintään. Ja löytyihän sieltä vaikka mitä. Jotain pientä ruosteista kamaa tuotiin kotiin, mutta isommat odottavat hakemista jotoisen kerran. Varsinkin tuo pieni piikkilankakieppi on melkoinen löytö.

Vappua ennen ja jälkeen meillä on käynyt kivoja vieraita: lasten serkku ja Toivon ystävä ja myös minun ystävä ja toinenkin. Tuliaisiksi olen saanut lankaa, rukin osia ja ankanmunia - aikamoisia aarteita nekin. Eilen kävin ystävällä intialaisessa päähieronnassa ja reikihoidossa. Vielä en osaa tuloksista sanoa mitään, sillä viime yön nukuin Toivon vieressä ja sen sänky on aivan liian lyhyt jopa minulle, joten yö oli aika uneton ja paikat kipeinä ja jumissa huonossa asennossa nukkumisesta. Toivon vieressä yövyin sen takia, koska poika oksensi yöllä kerran ja taisi olla kuumettakin, enkä voinut reppanaa jättää sinne yksin. Tänään on sitten ollut sairalomapäivä ja poika nukkui oikein päiväunetkin. Ja jopa minä nukuin vartin verran. Sairastaminen tässä osoitteessa on aika harvinaista ja me jo luultiin, että kuumemittari on epäkunnossa, ennen kuin Tyyne sai puolivuotiaana vauvarokon ja kuume nousi hurjiin lukemiin. Sitä ennen ei sillä mittarilla kukaan ylittänyt kolmeseiskaa. Eikä ylittänyt tälläkään kertaa.

Väsymystä on vielä ilmassa, mutta pikku potilas ja pikku hoitaja lepäävät Muumeja katsellen, joten eiköhän se jo parempaan päin ole menossa.  Ja sen kunniaksi tämä isompi hoitaja suuntaa polkupyörän ihan pian kohti ABC:tä ja neuletapaamista.