Olihan taas viikolla noita iltamenoja ihan riittävästi. Pari neuletapaamista ja viimeinen kerta huovutuskurssia. Kiva viikko silti. Eilen meillä oli superlauantai. Siivottiin talo lattiasta kattoon. Nyt näkee ikkunoista ulos eikä jalat juutu lattiaan kiinni. Verhotkin on pesty ja silitetty ja osa ripustettu. Keittiöön ainakin ompelen uudet verhot kunhan ehdin. Supersiivottu koti sai kuistilleen uusia kukkia kuivuneen muratin ja kanervan tilalle. Narsissit ja orvokki. Tervetuloa kevät.

Pääsiäinen lähestyy ja ekat pääsiäismunat on jo syöty. Tyynekin sen ihan ensimmäisensä. Pyykkiin meni koko tyttö.

Olen ommellut itselle muutaman hameen. Näihin sain kaavan kierrätysmateriaalikurssin opelta. Kaava on hyvä, omien mittojen mukaan muokattu.

Vihreä kangas roikkui oman huoneen ikkunassa yli 30 vuotta sitten. Verhokuja oli ommeltu liian kapeaksi verhotankoon, joten nuket roikkuivat ikkunassa pää alaspäin. Hameeseen laitoin oikein päin. Vetoketju on ommeltu rumasti, mutta ei se tuoltonneksi näy.

Keltainen hame on Marimekon Puutarhurin parhaat -kankaasta. Sama kaava ja vetoketju melkein yhtä rumasti ja huonosti kiinni.

Vaippojakin tein pitkästä aikaa. Edelliset olen tehnyt kun Tyyneä ei vielä ollut. Mutta koska kangasta oli ostettuna, piti ne käyttää ennenkuin tyttö ei enää ole vaipoissa. Päällinen on PUL ja sisäpuoli on mitäsenytolikaan - en muista. Nämä on taskuvaippoja tarrakiinnityksellä.

Ja koska tein lisää vaippoja, täytyi saumata myös pari imua. Nyt on viimeiset lahjoituspyyhkeetkin käytetty. Eli nämä on jo valmiiksi kuluneita ja imukykyisiä imuja. Enää ei sitten meille tarvitse kenenkään lahjoittaa vanhoja pyyhkeitä.

Sitten vielä marimekkomekko. Kankaan nimeä en muista, mutta Marimekosta se on ostettu. Kangas on leikattu noin vuosi sitten, enkä ollut kirjoittanut kaavaan, mistä sen piirsin, joten ei mitään tietoa. Mutta ei haittaa, kaava ei ollut hyvä, mekosta tuli outo. Käytän sitä silti ainakin kotona. Outouden lisäksi se on vähän reilu. Onpahan kasvuvaraa.