Nyt ensimmäisenä maaliskuun viikonloppuna on meidän puutarhassa tehty iso pihatyö. Pihan suurin koivu kaadettiin. Minä en ollut hommassa mukana. Katselin sisällä ikkunasta Toivon, Virpin ja Saaran kanssa puun kaatumista. Vähän ehkä pelotti. Puu kun ei aivan kaatunut sinne minne oli suunniteltu. Ja varsinkin se pelotti, kun koivu lähti kaatumaan taloa kohti. Talo-, ihmis- ja kissavahingoilta vältyttiin. Omenapuu- ja pensashanhikkivahingoilta ei.

 
1341084.jpg

Tämä koivu kaadettiin kolmesta syystä. 1. Sen alle olin tehnyt perenna/pensaspenkin ja siinä on kasvu ollut juuri suuren puun takia melkoisen kituliasta. 2. Koivu oli huonossa kunnossa. Siinä oli paljon kuivia oksia ja viime kesänä sen lehdet olivat aivan kitukasvuiset ja pienet. 3. Se varjosti kasvimaata pahasti. Pihalle jäi vielä kymmenkunta isoa koivua tuleville vuosille kaadettavaksi.

1341108.jpg

Eli puu vei mukanaan yhden omenapuun ja yhden pensashanhikin. Ei haittaa, vaikka nuo olivatkin yhdet niistä harvoista istutuksista, mitä pihalla oli ennen meidän tänne muuttoa. Jos ei siis lasketa mukaan kaikkia noita isoja puita, mitä on paljon. Omenapuu olikin vähän huonossa paikassa ja nyt voin hyvällä omallatunnolla istuttaa uuden ensi kesänä. Hanhikki oli myös vähän pöljässä paikassa. Joten sen juurakko kaivetaan myös pois ensi kesän aikana.

Nyt meillä riittää polttopuita joksikin aikaa. Ja mikä parasta: suuri määrä hyviä koivunoksia askarteluun!

***

Käsitöitä olen myös viikonloppuna tehnyt. Eli ommellut ja neulonut. Ompelut näytän kunhan saan ne kuvattua. Neuleita ei varmaan tässä blogissa pitkään aikaan esiinny jos teen mitä suunnittelinkin. Eli keskeneräistä villatakkia ja SNY:n merkeissä neulontaa. SNY-neuleet kun voi esitellä vasta toukokouun lopussa ja villatakkia on sen verran hidasta tehdä, että senkin esittely siirtyy tulevaisuuteen.

***

Pitkästä aikaa liitin kuvat tänne Vuodatuksen kuvagallerian kautta. Nyt en yhtään ihmettele miksi niin moni on vaihtanut Vuodatuksesta Bloggeriin - sen verran hidasta oli tuo kuvien siirtäminen tuota kautta.