Reilu viikko kotona olemista neljän seinän sisällä. Aika kuluu varsin hitaasti, mutta ei haittaa. Olen onnekas kun minulla on ihana mies, joka tekee kotityöt ja tuo sitä ja tätä, mitä nyt ikinä keksin pyytääkään. Olen myös onnekas kun minulla on ihania ystäviä. Ystävä, joka hoitaa lapsia ihan täyden palvelun hoidolla. Ystävä, joka toi tänään vinon pinon elokuvia katseltavaksi.

Ja vaikka särkee, ei saa nukuttua, hikoiluttaa ja harmittaa hapen puute, niin nilkkaleikkauksesta on kuitenkin enemmän iloa kuin haittaa. Sen lisäksi, että jalka tulee kuntoon: sukkapyykki puolittuu kun on vain yksi sukka jalassa. Se villasukka, mikä on kipsin päällä kasvaa siihen varmaan näiden viikkojen aikana kiinni. Vettä kuluu vähemmän kun en jaksa/uskalla mennä joka ilta alakertaan suihkuun jyrkkiä rappusia pitkin. Olen saanut viikossa järjestettyä kaikki valokuvat aikajärjestykseen. Ensi viikolla ehkä saan kansiot mihin laitan ne. Luulin valokuvien järjestämisen jäävän perintönä lapsille. Olen tehnyt jo kaksi joululahjaa, virkannut valmista ja jatkanut reilusti yli vuoden keskeneräistä sukkaa eli saanut hurjan innostuksen neulomiseen/virkkaamiseen. Melko suuri hyöty vain päiväkirurgian päivämaksulla.

Trikookuteesta virkattu matto on ollut haavena jo tosi pitkään. Vähän aikaa sitten sain vihdoinkin ostettua kuteet ja nyt on jo kaksi mattoa valmiina.

Virkattu matto

Lanka: Lilli ontelokude. 100 % kierrätyspuuvilla. Kulutus pikku mattoon 1 kg, isompaan 1,6 kg.

Koukku no 8.

Ohje: Kauhavan Kangas-Aitan Juhannusruusu.

Pienemmän maton halkaisija noin 70 cm, isomman 80 cm.

Tein vähemmän kerroksia kuin ohjeessa, että saan maton mahtumaan pukuhuoneeseen, joka on pieni. Ohjeen mukainen matto on yli metrin halkaisijaltaan ja tietty tuli ostettua tuota kudetta koko ison maton verran. Siksi sain tehtyä kaksi mattoa. Toinen jää itselle, toinen menee pukinkonttiin.

Ohjeessa neuvotaan pesemään kude ennen virkkaamista, mutta kuteen myyjä kehotti pesemään vasta valmiina mattona. Koska kude kutistuu hiukan pesussa, matto tiivistyy ja siitä tulee tiukempi ja napakampi. Toki matto myös kutistuu hiukan, mutta se ei tässä tapauksessa haittaa. Vielä en ole noita pessyt.

Kudetta oli yllättävän helppo virkata. Oikeastaan paljon helpompi kuin tavallista lankaa. Johtuu ehkä otteesta, millä koukkua täytyy pitää. Sopi hyvin minun kämmeneen.

Kudetta jäi matoista hiukan tähteelle ja lopusta virkkasin pienen korin.

Virkattu kori

Lanka: Lilli onteokude. Kulutus 350 g.

Koukku no 8.

Ohje: Ihan itte keksin.

Pikkuinen kori on virkattu puolipylväillä ja reunassa on rapuvirkkausta. Tällä hetkellä siinä majailee kesken oleva sukka.

Tämänkin jälkeen kudetta jäi ihan pieni kerä. Sen säästän apuvälineeksi risutöille ja huovuttamiseen. Vaalean kuteen lisäksi ostin vaaleanpunaista kilon verran. Siitä tulee myös pikkuinen matto joko leikkimökkiin tai sitten Tyynen huoneeseen. Vyyhti odottaa tuvan pöydällä kerimistä. Eli jotain kivaa tekemistä on luvassa viikonlopuksi.