Tänään sain vihdoin valmiiksi yli kolme viikkoa sitten aloitetun villapuvun. Yläosa on ollut jo valmiina ja käytössä, mutta housut olivat pitkään kesken ja koskemattomana. Pari iltaa sitten innostuin niitä jatkamaan. Nopeasti tuli valmista.

Pieni Hieno Mies -villapuku.

IMG_7930.jpg picture by pupupossu

Puikoilla no 3½ meni keltaista Novita Woolia jakkuun noin 50 g ja housuihin noin 90 g. Keltaisen lisäksi kului pieni määrä beigeä Woolia reunojen huolitteluihin. Ne virkkukoukulla no 3. Takkiin meni neljä nappia ja housuihin pätkä kuminauhaa.

Puku on neulottu ainaoikein -neuleella ja se on sopivan kokoinen tuollaiselle parikiloiselle pojalle. Ja myös tytölle. Tai oikeastaan kolmekiloiselle. Ja ylikin. Koska tuo ainaoikein venyy kivasti ja mahtuu pidemmän ajan.

IMG_7931.jpg picture by pupupossu

IMG_7933.jpg picture by pupupossu

Tässä puvun tarina. Keskussairaalassa on kätilö, joka on neulonut vastaavanlaisen puvun pienenä syntyneitä vauvoja varten. Sellaisia kuin meillä. Meidän vauvalla oli koko sairaalassaoloajan käytössä tuollainen puku ja me ihastuttiin siihen siksi kun se oli ainoa sopivan kokoinen vaate pojalle. Eli ei liian iso. Aloitettiin kutsumaan vauvaa tuon puvun vuoksi nimellä Pieni Hieno Mies. Koska noin hienoon pukuun pukeutuu vain hieno mies.

Halusin omaksi samanlaisen puvun. Mies kävi ostamassa langat ja toi puikot kotoa. Ja sai myös valita puvun värin. Tämä on sama keltainen kuin sairaalan puku. Se on hyvä sillä nyt ei puvun nimeä tarvinnut muuttaa.

IMG_7932.jpg picture by pupupossu

Puku on ihana. Pidän siitä kovasti. Vauva puvun sisällä on myös ihana. Ja vauvakin pitää puvusta.

Villapuvun lisäksi vauvalle on tuonut posti tänään pari asiaa. Näitä ilman ei voi olla: imetystyyny ja imetyskoru. Multa pääsi melkein nauru kun törmäsin tuohon koruun KiMamin sivuilla. Mutta en voinut olla tilaamatta. Ajatus imetyskorusta oli jotenkin hassu. Ja onhan tuo koru myös oikein soma. Tyynyn olisin voinut tehdä itsekin. Mutta joskus on kiva ostaa valmista. Ja voinhan tuohon tyynyyn vaikka ommella vaihtopäällisen jos siltä tuntuu.

IMG_7936.jpg picture by pupupossu

Tästä sen nyt näkee, että imetys sujuu kun on äidillä koru kaulassa ja sopiva tyyny vyötäisillä. Siis äidin vaatteiden väriin sopiva.

IMG_7940.jpg picture by pupupossu

Nyt kun on nämä pakolliset neulokset tehty niin voisin seuraavaksi keskittyä joululahjoihin. Olen tänä(kin) vuonna myöhässä joululahjavalmisteluiden kanssa. Syynä se, että on ollut ehkä vähän muutakin ajateltavaa ja tehtävää. Mutta jos jotain edes ehtisi. Onhan tässä melkein kuukausi aikaa. Ja jotain on jo sentään aloitettukin. Itse tehtyihin joululahjoihin palaan sitten joulun jälkeen. Jos on jotain mihin palata.