Nyt on kaavat järjestetty. Aika monesta oli hukassa joku osa: hiha tai toinen lahje tai jotain. Aika paljon heitin pois myös ihan kokonaisuuksia, sellaisia, mistä tiedän, etten niitä ikinä enää tarvitse. Ja jos vastaavia tarvitsen niin kyllähän niitä saa aina uusia. Aika vähiin meni kaavat, mutta helpommin löytää mitä etsii.

Tämän lisäksi tämän päivän toinen tylsä työ oli kun silitin  ison pinon vaatteita. Tosi tylsää hommaa.

Sitten tein taas kävelylenkin - kolme kilometriä tänään. Jalka kesti hyvin, ennemmin meinasi mun kunto pettää. Mutta kai se tästä pikku hiljaa paremmaksi muuttuu.

Käsitöitäkin olen tehnyt eli ommellut pari vaatetta. Mustan hameen pellavasta nyörikiinnityksellä ja marjapuuronpunaisen liivihameen.

IMG_3276.jpg

Tuossa kankaassa on lilan värisiä juovia, mutta eivät kuvassa oikein kunnolla näy. Kangas on viskoosia. Mekossa on Johannalta saadut sydännapit.

Nämä olivat taas tavallisia perusvaatteita. Liivihame on ollut leikattuna jo viime keväästä asti. Näitä ei ole kaikkein kivoin ommella. Ehkä siksi kun tavalliset vaatteet ovat vaan jotenkin niin tylsiä. Liivihameen ompelu kyllä muuttui heti paljon hauskemmaksi kun keksin, että laitan siihen nuo napit. Pikku juttu tekee jo ihmeitä ja työstä paljon mielenkiinoisemman. Näin ainakin mulla.

Muutamat kankaat mulla odottaa vielä vaatteiksi ompelua ja jos ne saisin tässä viikon sisällä tehtyä niin olisin tosi iloinen. Yksikin kesämekko on ollut leikattuna kohta yli kaksi vuotta. Aika kauan. Ja ensi kesään mennessä sen aion tehdä valmiiksi.