Joulun aikana ja vähän jälkeenkin on valmistunut pari pikku juttua.

Lapaset neljävuotiaalle

Lanka: Austermann Step Mosaik. 75% villa, 25% polyamidi. Kulutus 30 g.

Puikot no 3.

Ohje: Peruslapanen, 40 silmukkaa, varren korkeus 20 krs, lapasen korkeus peukusta kavennuksiin 22 krs.

Varalapasia on pakko tehdä, vaikka kuinka se peukun neulominen inhottaisi. Vaikka tähän mennessä on vasta yhdet hävinneet. Toiset hävinneet lasten neulosvarastosta on sukat ja se on kyllä minusta aika omituista.

Liina

Lanka: Gjestal Parma. 52% merino, 43% akryyli, 5% polyesteri. Kulutus 90 g.

Koukku no 8.

Ohje: Iso isoäidinneliö.

Ei kyllä ymmärrys riitä, miksi täytyy merinoon sekoittaa akryylia. Tämä oli omasta 25 kilon lankavarastosta ainoa akryylipitoinen lanka. Ja heti täytyy asettua puolustuskannalle, että ite en ostanut. Tuli kaupanpäällislankana taannoisesta Tapionkaupan reissusta.

Vaikka olen tänä vuonna laittanut kirpputorille tai lahjoittanut pois useamman kilon lankoja, on tämä akryylikammotus aina jäänyt itselle ja ihan pelkästään värin puolesta. Lokakuussa siirsin kerän kesken olevien koriin siksi, että tekisin sen pois. Ja joulukuussa sain loistoajatuksen, että siitä tulee joulukuusen jalan ympärille kori. No ei ihan tullut. Aloitin sellaista kyllä virkkaamaan, mutta tulin siihen tulokseen, että lanka ei olisi riittänyt. Tein sitten jättimäisen isoäidinneliöpalan ja tuon liinan loppusijoituspaikka on joko leikkimökki tai ompeluhuone. Kyllä siitä sitten lopulta ihan kiva tuli. Ainakin väri on kiva.

Huivi

Lanka: Drops Delight. 75% villa, 25% polyamidi. Kulutus 80 g.

Puikot no 5.

Ohje: Ullaneule/Revontuli.

Tein tästä langasta joululahjasukat ja jäljelle jäänyt lanka piti käyttää ensi vuoden joululahjahuiviin. Mutta koska kutsuttiin itsemme kylään, teinkin huivin jo nyt nimipäivälahjaksi. Tuli tosi kiva pikkuruinen huivi - sen kokoinen mihin lanka riitti. Olen tehnyt tätä ennen vasta yhden revontulihuivin ja siitä tuli puolijoukkueteltan kokoinen kammottava jättiläinen. Tästä liinasta innostuneena aloitin jo itsellekin pienempää versiota. Tässä huivissahan ei ole koko kaaviota, olikohan edes kakkoskaaviota tehty loppuun. Ja välistä on jätetty muutenkin kerroksia pois langan riittävyyden varmistamiseksi. Ja lankahan riitti hyvin. Sitä jäi jäljelle melkein kolme metriä.