Meillä oli tauti. Ensin Toivossa ja sitten Tyynessä. Toivohan ei ole vielä ollut koskaan oikeasti kipeä. Nyt oli. Nukahti kerran jopa ihan keskellä päivää. Toivo ei ole kohta vuoteen nukkunut päiväunia. Minun tuli kiire laittaa Tyyneä nukkumaan. Onneksi se on helppoa. Sain olla ihan itsekseni tunnin verran. Juhlaa :) Viikolla siis jäi riehumiset vähän vähemmälle. Mutta ei hätää, se korvautui kiukuttelulla. Nyt riehunta on palannut, taudista jäljellä on nuha ja yskä.

Menoja ja suunnitelmia peruuntui viikon varrelta. Neuletapaamiseen Lankakauppa Heiniin sentään pääsin tiistaina. Ostin pari kerää lankaa. Kaksi kesken olevaa työtä on saatava valmiiksi, ennen kuin teen näistä mitään. Ei paljon, mutta kovin hitaasti etenee. Toivon huppari on reunaresoria ja päättelyä vaille valmis, omista polvisukista puuttuu toinen. Tämän hetkistä neulomistahtia jos jatkan, pääsen noiden Norojen pariin ehkä toukokuussa.

Koska kevät tulee joka vuosi aina yhtä yllättäen, en nytkään ehtinyt tarpeeksi ajoissa tehdä Toivolle kurarukkasia. Pikaisesti ja hätäisesti ompelin kahdet. Jälki ei ole katseen kestävää, mutta kyllä nämä käytössä ovat ihan parhaat. 

Kaava on piirretty Toivon käden mukaisesti. Ulkopuoli PUL-kangasta, sisäpuoli minun vanhasta t-paidasta. Ei pitäisi tulla kosteuden läpi. Tosin kahden tunnin läträämistä kurassa, lumessa ja vedessä ei nämä pidä. Vaikka senkin jälkeen vain ihan kärjessä oli vuori kastunut.  

Keväthattu on myös omalla kaavalla. Siinä kyllä sattui jonkinlainen mittavirhe ja hattu on hiukan iso. Kyllä se silti päässä pysyy. Sisäpuoli on Marimekon pallotrikoota, ulkopuoli Sampsukasta. Hattua voi pitää kumminkin päin.

Meille on kesällä tulossa takkaremontti. Vanha ruma, epäkäytännöllinen ja hankala takka puretaan pois ja uusi varaava tulee tilalle. Muurari kävi tutkimassa tilanteen viikonloppuna. Mitään valmistakkaa meille ei tule, vaan ihan oma takka. Mietinnässä on vielä minkälainen. Siitä olen iloinen, että tästä vanhasta päästään eroon. Se on ihan kamala.

Taudista huolimatta kaivettiin viikolla pääsiäiskoristeet esille. Toivo askarteli pari lisää.

Muutama virpoja kävi, jättivät hienot oksat. 

Ja äänestämässä käytiin tietysti koko perhe. Ja sen jälkeen vaalikahvilla. Vaalivalvojaisiin osallistui Toivoa lukuun ottamatta kaikki. Ehkä siksikin Tyyne on jo nyt päiväunilla.