Ensin muuta. Uuni on valmis ja kuivumassa. Vanhan tietokoneen puhallin on uunin sisällä kierrättämässä ilmaa. Kolmen viikon päästä saa laittaa ekat tulet.

Siinä ne tärkeimmät. Tai no kävin kolmeviikkoista vauvaa katsomassa ja nuuhkimassa. Ihana oli <3 Mitään muuta en oikein olekaan tehnyt. Ei käsitöitä, ei puutarhatöitä, ei mitään. Ainoastaan hamahelmistä tein kalan kun pyydettiin. Ja Toivon tekemän hamahelmilevyn silitin kippuraksi kiinni taustalevyyn. Eli sekin epäonnistui.

Jos en viitsi tehdä käsitöitä kotona, en jaksanut kiinnostua syksyn käsityökursseistakaan. Tai no ne jotka olisi juuri ja juuri innostaneet ovat samana päivänä kuin Toivon kerhot, joten menemättä jää. Samasta syystä täytyy jättää aika monet neuletapaamiset väliin. Ja tämän ainoan kerran kun en ilmoittautunut kurssille heti ekana päivänä, niin joudun varasijalle sille ainoalle kurssille mille olisin kovasti halunnut. Pari päivää harmittelin asiaa ja sitten sain opettajalta viestin, että otti minut mukaan ylimääräisenä. Ihana ope. Nyt on jotain muutakin säännöllistä tekemistä talveksi kuin Toivon kerhoon viemiset.

Olen kovasti miettinyt viime aikoina tätä blogia ja sitä, että onko tämän pitämisessä enää mitään älyä. Tämähän ei ole varsinaisesti minkään 'erityisalan' blogi, vaan sekalaisten asioiden blogi. Haluaisin, että tämä olisi enemmän käsityöpainotteinen, mutta minkäs teet jos ei käsitöitä valmistu, niin vaikea niistä on kirjoittaa. Ja vaikka minulle tulee joka kesä käsitöistä taukoa, niin tämä kesä on kyllä ollut ihan huippua. Ei oikeastaan mitään valmista. Ja kaikki valmistunut on melkein ala-arvoista. Pohjanoteerauksena tuo hamahelmikala.

Olenkin miettinyt, että lopetanko kirjoittamisen, muutanko blogia vai jatkanko entiseen malliin. Jatkaisinko pelkästään käsityöjutuilla? Silloin ainakin päivityskerrat harvenevat rajusti. Kirjoittaisinko pelkästä puutarhasta? Silloin ei tulisi talvella päivityksiä juuri ollenkaan. Laittaisinko paljon kuvia ja vähän tekstiä? Muutanko blogin salasanalliseksi? Silloin kirjoittaisin enemmän itselle. Jatkanko samaan malliin? Se kiinnostaisi eniten lopettamisen lisäksi.

Mutta kun tämä meidän elämä on niin tavista ja ollaan niin homing, että ketä se oikeasti kiinnostaa? Kovasti tekisi mieli lopettaa tämä kirjoittaminen. Toisaalta yhtä kovasti tekee mieli jatkaa. Onhan tämä homing kuitenkin muodikasta: On trendikästä hidastaa tahtia, nautiskella perheen ja ystävien kesken kotosalla: löysäillä, leipoa ja säilöä. Sisustaa, siivoilla, remontoida ja kierrättää. Tehdä käsitöitä.

Jep. Voihan se olla, että jo huomenna päivitän jostain tosi trendikkäästä asiasta. Varmaan tuosta löysäilystä kun muuta ei ole.