Oikein pelästyin kun huomasin kuinka kauan siitä on kun viimkeksi tänne kirjoitin! Ja kun mulla oli vielä alkuviikosta olevinaan kamalasti asiaa tänne, mutta illalla tuli aina uni niin aikaisin, että ei ole koko viikolla ollut nettiaikaa. Ei edes töissä. Siellä on ehtinyt tasan tekemään vain töitä...höh. Näin pitkää taukoa ei kyllä saa enää tulla. Ja kaiken lisäksi olen tuonut koneen alakerran tietsikkakaapista tuvan pöydälle lojumaan, että se on vielä siinä helposti ja nopeasti käyttövalmiina.

Ja mihin mun aika on sitten mennyt viimeisen viikon aikana. Aika pitkälle tämän sotkun siivoamiseen.

IMG_5931.jpg

Kun aloitettiin helmikuun lopulla keittiöremontti, siirtyi tosi paljon keittiön tavaroita meidän tuvan puolelle lojumaan. Jääkaappi, mikro, tuolit, astioita pahvilaatikoissa, astiakaappi... aluksi pidin yllä jonkinlaista järjestystä, mutta remontin edetessä on ote vähän lipsunut. Ja kaikki on nyt hirveässä kaaoksessa - tavarat sikin sokin ja paksun pölykerroksen peitossa. Kuvassa ei edes näy pahimmat kulmat. Tätä sotkua olen pikku hiljaa selvitellyt. Sillä remontti on loppusuoralla ja pian päästään elämään normaalia kotielämää. Vai mitä se normaali sitten oikein on?

Tämän lisäksi viikolla kävin istuttamassa kukat isän haudalle. Ja häiden osa II eli kakkukahvitarjoilu on jo sovittu, päivämäärä katsottu ja kutsut lähetetty. Tai osa III se oikeasti on, sitä ennen tehdään häämatka parin viikon päästä. Kirjoitan näistä lisää myöhemmin. Ja päivitän tuonne hää-sivulle myös.

Vauvan odotus jatkuu hyvissä merkeissä. Tänään on raskausviikkoja 21 + 5 eli yli puolen välin menossa. Olen lueskellut vauva-opasta ja saanut kamalia huonon omatunnon kohtauksia ja pelkotiloja siitä, pystynkö vauvaa hoitamaan. Nuo tunteet ovat kyllä onneksi menneet äkisti ohi. Ja tilalle palannut ilo ja hyvä mieli. Hyvässä kunnossa olen väysymystä lukuunottamatta. Maha kasvaa kovaa vauhtia ja vaatteista sopii tosiaankin enää päälle vain hihat. Pari kamalan näköistä mamma-paitaa olen ostanut, mutta en vielä käyttänyt. Omista t-paidoista loppuu pituus ja napa meinaa kurkata. Mutta varpaat sentään vielä näkyy :O)

IMG_5928.jpg

Keskussairaalassa otettiin TUMA-vasta-aineverikokeet ja ne olivat negatiiviset. Eli hyvä juttu. Silti menen sinne vielä kerran kontrolliin raskauden loppupuolella. TUMA-vasta-aineita saattaa olla reumaa sairastavilla. Jos ovat positiiviset, kontrolleja tehdään keskussairaalassa useammin, jos negatiiviset ei hätää, mutta silti vielä katsotaan. Jos niitä on niin ne saattavat aiheuttaa sikiölle rytmihäiriöitä. Eli siksi hyvä kun niitä ei ole. Ja onhan se pieni sydän tähän mennessä joka tarkastuksella lyönyt normaalisti.

Vesirokko-verikoe otettiin myös. Ja todettiin, että en ole sitä koskaan sairastanut. Nythän sekin sitten selvisi.

Maanantaina on neuvolakäynti ja silloin saan lääkärintodistuksen, jolla voin hakea äitiysrahaa, lapsilisää ja äitiyspakkausta. Tuskin maltan odottaa :O)