Nyt päivitystä yksinkertaisista ompeluista. Muutakin olen tehnyt kuin pelkästään vaippoja. Näistä osa on valmistunut jo peräti heinäkuun puolella, mutta en vain ole saanut niitä tänne. Nyt sitten kerralla enemmän.

Tätä ensimmäistä ompelusta ei nyt ehkä ihan yksin olisi edes viitsinyt päivittää. Vaunujen sadesuojalle tekaisin pussin vanhasta tyynyliinasta. Tämän tekemistä suunnittelin noin seitsemän kuukautta. Sitten se valmistui yhtenä hassuna hetkenä alle viidessä minuutissa. Mutta kun: Aina kun ajattelin, että tarvitsee tehdä tuollainen, en päässyt ompelemaan ja sitten kun olin ompelukoneen ääressä, en muistanut tuota. 

Tyynyliinan vanhan solmimisnauhan jätin tuohon tarkoituksella ja se on jonkun mielestä ollut hyvä juttu. Sellainen suuhun sopiva. Pussi oli kuvaushetkellä minun polvien päällä. Vähän aikaa. Sitten se joku veti sen suuhunsa.

Sadesuojapussi.jpg picture by pupupossu

Sadesuojapussilhtee.jpg picture by pupupossu

Toinen ompelus on mekko, joka on ollut jo pitkään käytössä. Mekko, tai liivimekko oikeastaan, on tehty Virosta ostetusta vuosikertapellavasta, jonka olen itse reaktiiviväreillä värjännyt. Kaava myös hyvää vuosikertaa, itse tehty. Yksinkertainen malli, mutta erittäin käyttökelpoinen. Tästä tuli ehkä hiukan iso, kuten näiden verkkopellavien kanssa tuppaa helposti käymään. Eli aluksi se on sopiva, mutta jo yhden käyttökerran jälkeen venähtää. Kaventaminen ei ole iso työ, mutta se vaan meinaa helposti jäädä. Ehkä kuitenkin sen kavennan, sillä minä en tarvitse vaatteisiin kasvunvaraa. Tai en halua sitä.

Vihremekko.jpg picture by pupupossu

 

Vihremekko2.jpg picture by pupupossu

Kolmas tekele on pilkkukankainen mekko, joka on tehty Suuresta Käsityölehdestä otetulla kaavalla. Lehden numero ei ole muistissa. Samalla kaavalla olen tehnyt jo kaksi mekkoa, joista toinen valitettavasti joutui yöpuvuksi yöpukumaisen kankaan vuoksi. Siksi täytyi tehdä tämä. Tästä ei tule yöpukufiilistä. Kangas on Eurokankaan pakasta ja puuvillaa.

Pilkkumekko.jpg picture by pupupossu

Hihat koristelin pitsillä ja rintaan tein pienen lintukoristeen, johon idea Ottobre-lehdestä, numero 6/2007.

Pilkkumekonylosa.jpg picture by pupupossu

Koristeella on toinenkin virka kuin pelkkä koristeena oleminen ja se on sylissä olevan vauvan viihdyttäminen. Nauhat ovat varmasti mainion makuisia. Osa nauhoista on Tiimarista, osa itse tehtyjä, osa niin vanhoja, etten muista mistä ne on hankittu.

Pilkkumekonkoriste.jpg picture by pupupossu

Ostin pilkkukangasta reilusti, koska se oli edullista ja kivaa, joten mekon lisäksi sain ommeltua siitä Toivolle haalarit. Näiden kummitushaalareiden kaava myös Ottobre-lehdestä 6/2007. Koko 86 cm on vielä Toivolle vähän iso eli näissä on kasvunvaraa.

Kummitushaalari.jpg picture by pupupossu

Pomppumuumi-kankaasta ompelin pikaverhot Toivon huoneeseen. Pikaverhot siksi, kun tuollaisten suorien sivuverhojen ompeluun ei juuri aikaa eikä ompelulankaa kulu. Olin iloinen kun tuota kangasta löytyi tuollaisena värittömänä eli beigenä. Onhan se vähän tylsä, mutta kyllä tuo Toivon huone on siltikin paljon värikkäämpi kuin meillä kaikki muut huoneet yhteensä - lelut pitävät siitä huolen. Siksi en halua sinne mitään kovin värillistä verhoa. Tuo on ihan hyvä.

Muumiverho.jpg picture by pupupossu

Koska pelkät suorina roikkuvat sivuverhot olivat tylsät ja varsinkin tylsän värisinä, halusin myös kapan tuonne. Oli minulla siihen ommeltavakin suunnitelma, mutta taitaa poika kasvaa ohi lastenverhoista ennen kuin minä saan jotain aikaiseksi. Siksi tein sinne pikaverhojen lisäksi pikakapan. Viritin juuttinarun ikkunaan ja kiinnitin siihen pienillä pyykkipojilla Toivon pienimpiä vaatteita - niitä 44 senttisiä. Monta kyyneltä tuli simäkulmaan kun pengoin noita jo sivuun laitettuja pieniä vauvanvaatteita. Eikä siitä ole edes kymmentä kuukautta kun nuo pikkuvaatteet ovat olleet käytössä. Olkoon ikkunassa kappana siihen asti kun tilalle on saatava jotain miehekkäämpää. Tai kunnes minä kyllästyn.

Toivonhuoneenkappa.jpg picture by pupupossu

Lisää ompeluksia on luvassa lähiaikoina (lue: tämän vuoden puolella).

Kovin paljon käsityöpuolella ei olekaan parin viime päivän aikana tapahtunut. On ollut Toivon pikkuserkkujen synttärijuhlat, hammaslääkäri, perhekerho, äidin luona vierailu ja yksi Ikean reissukin muutaman päivän sisällä. Huomenna tulee serkku käymään, mutta sitten onneksi meno taas rauhoittuu.

Lumikilta tuli tunnustus. Iso kiitos <3 En tälläkään kertaa nimeä kenellekään erityisesti, vaan tämän saavat kaikki tässä blogissa piipahtavat.

niceblog.jpg picture by pupupossu

Risulinnun pesässä oli mukava haaste, johon tartuin heti. Huovutushaasteen tullessa vastaan en mieti, vaan lähden tietysti mukaan. Tarkoitus on tehdä syksyyn liittyvä huovutus lokakuun loppuun mennessä. Tiedän jo mitä aion tehdä ja aikaakin on reilusti eli eiköhän luvassa ole jotain huovutettuakin lähiviikkojen aikana.

syksy180.jpg picture by pupupossu