Piti tuohon ystävänpäivänviestiin laittaa, että kaikki halukkaat käykää kirjoittamaan mun ystävänkirjaan, mutta unohdin. Saa sinne kirjoittaa muulloinkin. Vaikka tänään. Sitten mun piti itse käydä kirjoittamassa ystävänpäiväntervehdys kaikkiin niihin blogeihin, joita luen. Aloitin ja riittiköhän mun hermot noin kymmeneen viestiin. Loput saivat tuon yleisen toivotuksen. Sitten vielä mun piti käydä täyttämässä muiden ystävänkirjoja - siis niitä joihin en vielä ole kirjoittanut. Kävin kirjoittamassa yhteen. Vielä olisi niitä, joita pitäisi täyttää. Ja loppuhuipennus. Mun piti postittaa pari ystävänpäivälahjaa viime viikolla, mutta vien ne postiin huomenna. Hyvin menee.

Lahjojen postituksen viivästymisen syy on kuitenkin selitettävissä. Ja se on se, että ne valmistuivat vasta perjantaina. Viimeisessä Suuressa Käsityölehdessä (2/2008) oli ohje hauskoihin pussukoihin. Innostuin niistä kovasti ja tein heti sarjatuotantona kolme. Helpolta näyttävä ohje ei sitten ollutkaan ihan niin yksinkertainen. Kaikissa kolmessa meni jotain pieleen, mutta kyllä jotain onnistuikin.

Ja ulos piti mennä ottamaan kuvia juuri lauantaina kun oli tämän talven kovimmat pakkaslukemat mittarissa. Huimat kymmenen astetta. Melkein jäädyin.

Pussukat.jpg picture by pupupossu

Yhdessä pussukassa meni vetoketju vinksalleen, jossain lenkki ja jossain nauhat ja jossain vähän ompelut vinoon. Jos kaikista yhdistäisi ne parhaat kohdat tulisi yksi hyvä. Vähän nolottaa antaa lahjaksi, mutta kun olin jo päättänyt. Eikä muutakaan annettavaa ole. Ja jos nyt jotain muuta alkaisin tekemään niin menisi varmaan ensi vuoden ystävänpäivälle. Eivätkä nämä nyt niin huonoja ole, vaikkei kyllä täydellisiäkään.

Pussukkalahjaksi.jpg picture by pupupossu

Pussukkaoma.jpg picture by pupupossu

Pussukoiden valmistamiseen käytin oman varaston puuvillakangastilkkuja ja nauhoja. Osa nauhoista Salaisilta askarteluystäviltä saatuja. Koristeet ovat purettujen matkamuistojen ja joulukoristeiden osia.

Lehden ohjeen pussukat ovat saamelaisen mallin mukaan suunnitellut. Minusta ei siis saamelaiseksi olisi näiden omien tekeleiden perusteella. Mutta suonissa virtaa aito hidas hämäläisveri. Sen todistaa jo näiden valmistumisen aikataulu :O)

Pussukkaomalhelt.jpg picture by pupupossu

Kovin pieniä ovat. Mitä niissä sitten voikaan säilyttää. Omani laitan roikkumaan vessan uuteen naulakkoon ja säilön sinne itse ommellut liivinsuojukset. Sitten kun en suojuksia enää tarvitse ne jäävät sinne muistoksi imetyksen ajasta tai sitten täytän pussukan jollain muulla tärkeällä.

***

Sitten vielä pari pientä asiaa:

  • SNY:lle kiitokset ystävänpäiväkortista :O)
  • Olen muokkaillut blogin sivuja ja laatikoita. Suurin muutos tähän mennessä on se, että kivojen blogien lista on siirretty omalle sivulleen, jonne linkki tuossa laatikossa. Kivoja blogeja alkoi jo kertymään niin paljon. Kaikkia en ole vieläkään ehtinyt lisätä listalle.
  • Koska en voi ostaa lankaa, tein huovutusvillatilauksen. Ensi viikolla aloitan Värikkäät huopa-asusteet -kurssin.
  • Neulonut olen. Kaikki on vain vaiheessa. Kaksi työtä neulottu valmiiksi, mutta päättelemättä. Kolmas työ aloitettu. Kaikki ovat iloisessa sekamelskassa sohvalla.