Kovasti paljon kiitos kommenteista ja onnitteluista :) Pitää vielä tuohon raskausasiaan lisätä se, että uuttakin tuli neuvolassa. Ja se uusi asia oli se, että trampoliinissa hyppiminen kiellettiin. Enpä ole tähänkään mennessä hyppinyt, joten ehkä pärjään ilman sitä nämä muutamat kuukaudet.

Matkaraportin teko odottaa vielä sopivaa hetkeä. Aika menee tässä taas arjen asioiden totutteluun. Suuri osa matkalla mukana olleista tavaroista on paikoillaan, pyykkivuorikin on jo pienentynyt hiukan.

Eilen kävin hiukan ihmisten ilmoillakin eli Lahdessa lankakauppa Heinissä neuletapaamisessa ja kivaahan siellä oli kuten aina. Tänään hain postista paketit ja ystäväni Niina kävi kahvilla. Toi mukanaan ihania itse tehtyjä pipareita. Minä en aamulla ehtinytkään leipomaan. Samoin kissojen matkan aikainen hoitaja piipahti tuomassa avaimen ja kissat olivat heti jaloissa pyörimässä. Yleensä ne eivät noteeraa ketään meille tulevaa. Ainakaan tähän vuodenaikaan. Iltasella tein kierroksen puutarhassa ja järkytyin siitä, miten kovasti ja nopeasti ja paljon rikkaruohot ovat kahdessa vaivaisessa viikossa kasvaneet. Muutenkin näyttää aika ränsistyneeltä. Huomenna on tarkoitus pitää koko päivä pihapäivänä. Perjantaina suunnittelin meneväni piipahtamaan työpaikalla. Viimeksi kävin siellä joululounaalla, joten ehkä on jo korkea aika. Toisaalta nyt on asiaakin kun pitää ilmoitella noita päivämääriä äitiysloman ja pari vuotta eteenpäin siirtyvän töihinpaluun osalta.

Mutta että jotta tämä blogi olisi edes jollain tavalla kytköksissä käsitöihin niin seraavana eräs valmistunut.

IMG_8918.jpg picture by pupupossu

Haalari

Lanka: Maija 85% villa/15% polyamidi (keltainen) ja Lanett 100% merino (ruskea). Kulutus 340 g, josta noin 50 g Lanett ja loput Maijaa. Vetoketju 40 cm.

Puikot no 3½, virkkuukoukku no 3.

Ohje: Ohjeen tulostin Novitan nettisivuilta, mutta sitä ei näytä siellä enää olevan. Tai ainakaan minä en pikaisella vilkaisulla löytänyt. Ihan perushaalari 2 o, 3 n ribbiä. Etureuna huoliteltu virkkaamalla. Koko 100 cm.

Puolitoista kuukautta tätä neuloin välillä enemmän ja välillä vähemmän aktiivisesti. Alkuinnostus tyrehtyi ensimmäisen lahkeen puolessa välissä olevaan kurjaan virheeseen ja purkamisen jälkeiseen masennukseen. Masennus kesti onneksi vain hetken ja innostus palasi. Tarkoitus oli saada haalari valmiiksi ennen matkaa, mutta ei ihan ehtinyt. Kauluksen neulominen ja viimeistelyt jäivät laivamatkalle, mutta siellä oli hyvää aikaa ja haalari olikin käytössä reissussa parina viileänä aamuna ja muutamana kylmänä yönä. Muuten nautittiin helteestä ja haalari oleskeli matkalaukussa.

Tykkään tästä kovasti, vaikka se on vielä Toivolle aika iso. Mutta onpahan sitä kuuluisaa kasvuvaraa. Ohjeen mukaiset ja pituiset lahkeet taitavat olla pitkät jopa sille satasenttiselle ja vartalo-osa vaikuttaa lyhyeltä ainakin paksun froteevaipan ja vaippavillahousujen päälle puettuna. Mielenkiintoinen koko. Onneksi villa venyy.

Mokakin tähän tuli ja se on se, että toinen lahje on neulottu eri värjäyserän Maijalla ja se kyllä tietyssä valossa näkyy selvästi. Mutta ei niin paha moka, että haittaisi. Ja yhden purkamiskerran jälkeen ei enää toinen kerta napannut. Olen kyllä tähän oikein tyytyväinen ja Toivokin pitää ainakin vetoketjun ylös-alas vetelemisestä. Ja onhan se tässä aika suloisen näköinenkin. Tuo Toivo.

IMG_8923.jpg picture by pupupossu