Se on taas se kuukausi vuodessa kun on aika esitellä perhe Hattusen uudet hatut. Perinteisesti. Hattusten hattukorit alkavat pian pursuta jo yli äyräiden kun hattuja tähän tahtiin valmistuu. Hattukorien ylitäyttymistä sentään hidastaa muutama asia. Jonkun pää vielä kasvaa ja joskus hattu menee pesussa pieneksi tai sitten johonkin kyllästyy. Usein se hattu ei ole alun alkaenkaan sopiva tai kivan näköinen päähän. Ja silloin se menee lahjaksi. Kuten rouva Hattusen toiselle hatulle tapahtui viime vuonna. Mutta nyt tämän vuoden hattuihin.



Tytär Hattunen

Lanka: Novita Isoveli, tupsuun Nallea. Kulutus 80 g.

Koukku no 6.

Ohje: Pirkka.

Hattu on tehty kerrankin suunnilleen juuri ohjeen mukaan ja ohjeen mukaisella langalla. Ja hyvä tuli. Ehkä vähän on iso vielä, mutta kasvunvaraa kasvunvaraa. Pipolippis oli pitkään valmiina odottamassa tupsua. Tupsukone löytyi yllättäen vahingossa ihan tavaratalon lankaosastolta. Ja voi mikä kone. En enää IKINÄ tee tupsua vanhalla tavalla pahvien kanssa. Tämä oli niin löytö ja tupsutehtaan perustamista harkitaan.



Poika Hattunen

Lanka: Novita Nalle kaksinkertaisena, myös tupsuun. Kulutus 90 g.

Koukku no 6.

Ohje: Pirkka.

Kun kerran kivan hattumallin löysi niin piti tehdä toinen samanlainen. Ohjeen mukaan tämäkin, jostain syystä lankaa kului enemmän. Käsiala se varmaan löystyi matkan varrella kun nämä tuli virkattua ihan putkeen. On ihana ja hyvä. Poika Hattunen valitsi itse värit - jos nyt ruskeaa ja harmaata voi edes väriksi sanoa.



Ne on kuin kaksi marjaa.



Mies Hattunen

Lanka: Novita Nalle kaksinkertaisena, myös tupsuun. Kulutus 90 g.

Koukku no 6.

Ohje: Pirkka.

Mitäs ihmettä! Jaksoin virkata vielä kolmannekin hatun samalla ohjeella. Tosin silmukoita lisäsin jonkin verran, en enää muista montako. Tämä jäi vähän matalaksi, kun tämän mallin virkkausmotivaatio oli jo painunut miinuksen puolelle. Mutta kyllä se herra Hattunen tätä näyttää pitävän ja ihan vapaaehoisesti.



Rouva Hattunen

Lanka: Novita Wool kaksinkertaisena. Kulutus 100 g.

Puikot no 6.

Ohje: Novita Talvi 2010, no 81.

Rouva Hattunen olisi mielellään saanut itselleen samanlaisen hatun kuin muut Hattuset, mutta ei enää pystynyt samaa tekemään. Virkkasi sitten ihan toisenlaisen, joka ei ollenkaan näyttänyt hyvältä rouvan päässä. Eli taas piti tehdä toinenkin hattu. Ja sen rouva päätti tehdä puikoilla ja ihan erimallisen. Mutta tämä on ihan paras - mahtuvat rouvan saparot hyvin hatun alle. Rouva tykkää kovasti.



Rouva Hattusen toinen joka oli oikeastaan ensimmäinen

Lanka: Noro Silk Garden (silkki, mohair, villa) kaksinkertaisena. Kulutus 230 g.

Koukku no 8.

Ohje: Novita Syksy 2010 no 24.

No mitä tästä nyt sanoisi. Tuossa kuvassa se näyttää ihan hyvältä, mutta oikeasti se näyttää ihan järkyttävältä. Taas meni Norosta tehty hattu pipariksi. Tai ihan onnistunut se on, mutta ei vain näytä hyvältä rouva Hattusen päässä. Viimevuotinen Norosta neulottu hattu meni joululahjaksi - olisiko kukaan kiinnostunut tästä? Rouva Hattunen käärii sen mielellään lahjapaperiin jos vain joku haluaa.

Tässä perhe Hattusen hatut tänä vuonna. Ensi vuonna palataan jälleen uusien hattujen kanssa. Olisiko silloin  jo vihdoinkin vuorossa ne värikkäät hatut?